Connect with us

technokrata

Még annak se kell a Vista, aki megveszi

Laptop

Még annak se kell a Vista, aki megveszi

A Microsoft operációs rendszerét vásárlók harmada visszavált Windows XP-re.

Amint arról mi is írtunk korábban, a Windows XP vásárlásának lehetősége lejárt a nyár közepén. Van azonban néhány kiskapu, amivel legális licenc birtokába lehet jutni, ezek egyike pedig, hogy a Microsoft úgynevezett downgrade opciót kínál a Vista üzleti változataihoz, mellyel vissza lehet térni a Windows XP-hez. Mostanáig nem sok támpontunk volt arról, hogy ez a felhasználóknak nagyjából hány százalékát érinti, azonban nemrég napvilágot látott az igazság. Az adatok nem adnak okot Redmondnak a bizakodásra.

Az Infoworld ugyanis kiderítette az exo.performance.network közösség tagjainak segítségével, hogy a Windows Vista üzleti verziójával telepített PC-k közül mennyien törölték le az eredeti OS-t, és installáltak Windows XP-t. Eredetileg is arra számítottak, hogy lesznek olyanok, akik kihasználják ezt a lehetőséget, de a kapott eredményen még ők is meglepődtek. Azok közül, aki megtehette, majdnem 35 százalék „vistátlanította” magát, és telepített fel más (többnyire Windows XP) operációs rendszert. Vagyis a felhasználók harmada elégedetlen Redmond legújabb asztali rendszerével.

Ez a szám megdöbbentő, hiszen az üzleti ügyfelek számára 2006 novemberében kezdődött meg a lehetőség az átállásra, és majdnem két évvel ezen dátum után sokan még mindig elutasítják a szoftvert. Ezt a jelenséget, az ezzel kapcsolatos tapasztalatokat mindenképp figyelembe kell vennie a Microsoftnak, amikor a Windows 7-et bevezeti; ki kell kerülnie azokat a csapdákat, amikbe a Vistával „sikerült” belépni.

Érdekes ugyanakkor, hogy sok Windows XP tulajdonos gondolkodás nélkül leszólja az újabb operációs rendszert, pedig ha nem tudnák, melyik OS-ről van szó, majdnem mindegyiküknek tetszene.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin