Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hogyan néz ki az olcsó laptop belülről?

Laptop

Hogyan néz ki az olcsó laptop belülről?

Az Asus új noteszgépét is szétkapták.

Két hónapja írtunk arról, hogy az Asus kedvelt ultraolcsó laptopja, az Eee PC 701-es utódja, a 900-as boncasztalra került. Kíváncsi szemek igyekeztek betekintést nyerni a burkolat alá, amely szemrevételezés után megállapították, hogy sokat nem változott a belső az elődhöz képest.

Nemrég hasonló sorsra jutott a 901-es példány is. Az alaplap és más belső hardverelemek vizsgálatakor a vizsgálódó Bit-tech.net semmilyen különleges, szokatlan dolgot nem fedezett fel, de megállapítást nyert, hogy egy monitornyi átmérővel rendelkező, 802.11n wireless kapcsolódást lehetővé tevő antenna került bele. Emellett az SSD kialakítása fejlesztőbarát módon lett rögzítve: nem használtak forrasztást, így később nagyobb kapacitású háttértárat is rakhat bele az, aki nekidurálja magát a barkácsolásnak.

Jutott még bele egy belső ventilátor, egy IDE3 slot és néhány olyan forrasztási pont, melyeket 3GCard címkével láttak el, jelentsen ez bármit is (talán egy későbbi változat képes lesz mobiltelefonos hálózatokhoz is csatlakozni). Rendelkezik integrált Bluetooth adapterrel, a hangról pedig a Realtek ALC289 chipje gondoskodik.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés