Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem lesz kétmagos processzora az AMD-nek?

Laptop

Nem lesz kétmagos processzora az AMD-nek?

Máris véget ért a kétmagosok kora a chipgyártónál?

A hét elején röppent fel a hír, hogy az AMD felhagyott tízedik generációs, kétmagos mikroprocesszorainak bemutatásával – a Phenom lapkák nem jelennek meg, vélték tudni a jól értesültek. A távol-keleti HKEPC szerint az AMD értesítette partnereit (többek között az alaplapgyártókat), hogy törölte a kétmagos Phenom CPU-k bemutatására irányuló terveit, nem tisztázott okokból kifolyólag. Feltételezések szerint azért, hogy csökkenthesse fejlesztési költségeit.

Tegnap a vállalat kénytelen volt egy rövid közleményt kiadni, miszerint az év második felében várható a jelenlegi technológiára alapozott, utolsó mikroarchitektúrára épülő kétmagos processzorok megjelenése. „A (korábbi) spekuláció teljesen valótlan. Még mindig azon vagyunk, hogy Kuma kódnevű kétmagosunk a második félévben útnak indulhasson. 65 nanométeres gyártási eljárást használ, és még mindig a Stars magkialakításon alapul. Egyszóval: jön.” – nyilatkozta Jake Whitman, az Advanced Micro Devices szóvivője – „Soha nem beszéltünk a Kuma által képviselt vonalról a Phenommal kapcsolatban. Kétmagos Phenom? Nem is láttam ilyet az útvonalterven. Nem használtunk soha ilyen kódnevet.”

Azt azért tudni illik, hogy a 65 nanométeres gyártási eljárással készítendő kétmagos K10-es lapka eredetileg az idei év első negyedében debütált volna – ezt csúsztatták később júliusra. Ehhez képest most még tovább tolták a megjelenést, valószínű azért, mert vagy az AMD támasztotta követelményeknek nem felelt meg, vagy a piaci igényekhez nem tudott eddig felnőni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés