Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mégsem lesz akkora újdonság a Windows 7?

Laptop

Mégsem lesz akkora újdonság a Windows 7?

Keveset, de vallottak a Microsoft programozói.

A Windows Client Communication Team részlegen dolgozó Chris Flores és Steven Sinofsky a múlt héten beismerte, hogy más taktikát követ a szoftverfejlesztő óriásvállalat az új Windows bemutatásának promotálása kapcsán. A két alkalmazott a Windows Vistánál elkövetett azon hibát hozta példának, miszerint a Microsoft akkor fűt-fát összeígért, aminek aztán egy jó része (például az új file-rendszer) végül nem valósult meg. Éppen ezért a várhatóan 2010-ben debütáló Windows 7-nél óvatosabban fognak fogalmazni és jóval kevesebb részletet árulnak el előre az operációs rendszerről, hogy elkerüljék a csalódásokat.

Flores emellett kitért arra is, hogy milyen architektúrára is alapul majd a Windows 7. Írtunk már a MinWinről – nos, a Microsoft nem készít új kernelt a Windows 7-hez. Ehelyett a Windows Vistával megjelent, SP1-gyel finomított, és a Windows Server 2008-ban is megismert architektúrára fog alapulni az új operációs rendszer is. „Inkább újra finomítunk azon a kernelarchitektúrán és elemekre épülő modellen, ami a Windows Vistában bemutatkozott.” – mondta Flores.

Mindez azonban nem ad okot a csalódásra – a Windows 7 egyik legfontosabb fejlesztési irányelve a teljesítményre fókuszálás. Ismeretes, hogy a Vista debütálása után az inkompatibilitási, driverproblémák után annak lassúságára jött a legtöbb panasz. Redmond nem emeli a rendszerkövetelményt, az OS ugyanazzal a hardverkörnyezet mellett kell, hogy jól teljesítsen, mint amit a Microsoft anno a Vistához javasolt. Emellett Sinofsky megerősítette, hogy az összes driver és program működni fog Windows 7 alatt, ami Windows Vistán elindul.

Arról azonban nem esett szó, hogy a nemrég kikerült screenshotok valódiak-e.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés