Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Toshiba notebook, amiből kimaradt a winchester

Laptop

A Toshiba notebook, amiből kimaradt a winchester

A világ első, 128 GB-nyi SSD-vel szerelt noteszgépe.

Egyik legnagyobb problémájuk a memórialapú háttértárolóknak, hogy a winchesterekhez mérten kicsi a kapacitásuk. A jelenlegi csúcsmodellek 64 GB-os példányokkal kerülnek a boltok polcaira – ám a Toshiba nemrég ráduplázott ezekre az SSD-kre. 12,1 colos Dynabook SS RX1-es noteszgépét 128 GB-nyi flashmemóriás táregységgel látta el, ami kategóriájában rekordnak számít. Ezzel természetesen teljesen kiküszöbölhetővé vált a merevlemez, ami jó hatással volt a fogyasztásra és a melegedésre (igaz, az SSD-k megbízhatósága éppen a minap kérdőjeleződött meg).

1,2 GHz-es Core 2 Duo processzor dolgozik benne (az U7600-as, alacsony feszültségen üzemelő változat), amely mellé 2 GB-nyi operatív tár került. A lapkákat a vállalat egy Intel 945GMS Express chipkészlettel rendelkező alaplapba építette bele; ez integrált grafikus vezérlővel is fel van szerelve. LCD-je 1280×800 pixeles natív felbontásra képes, természetesen szélesképernyős kialakítású.

A masina 6 vagy 12 és fél óráig képes üzemelni egyetlen töltéssel, ami nem kevés. Az energiakímélő eszközök használatának azonban megvan az ára: nagyjából négyezer dollárnak megfelelő jent kérnek majd el érte Japánban a következő hónaptól.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés