Connect with us

Hirdetés

technokrata

Atomi méretek az Intelnél

Laptop

Atomi méretek az Intelnél

Új, alacsony feszültségen működő processzorcsalád az Inteltől.

Az Intel új, alacsony feszültségen működő, kifejezetten a mobil internetes eszközökhöz (MID) és az egyszerű és megfizethető mobil internetes számítógépekhez kifejlesztett processzor-családját Intel Atom néven mutatta be. Az Intel Atom processzor teljesen új mikroarchitektúrára épül, amelyet kifejezetten kis eszközökhöz és alacsony feszültséghez alakítottak ki. Mivel ez továbbra is kompatibilis az Intel Core 2 Duo parancskészlettel, a felhasználók számára ismerős lehet, amikor hagyományos PC-jüket vagy az internetet használják.

A kialakítás támogatja a több szálas feldolgozást – mindez egy 25 mm2-nél kisebb chipen található. Egy apró pénzérme területén akár 11 Intel Atom processzor is elfér – ezek mindegyikén 47 millió tranzisztor található.

A korábban Silverthorne és Diamondville kódnéven ismert új chipek 45 nanométeres gyártási eljárással készülnek majd. A chipek TDP (thermal design power) specifikációja 0,6 és 2,5 watt között van, és a felhasználói igényeknek megfelelően a „sebessége” akár az 1,8 GHz-et is elérheti. Összehasonlításképpen, a mai mobil Core 2 Duo processzorok TDP specifikációja a 35-wattos sávban található.

A MID lehetőség mellett az Intel hisz abban, hogy van igény az olcsó, internet-fókuszú mobil számítástechnikai eszközökre, mint például a „netbooks”, vagy az alapvető internet-fókuszú asztali PC-k („nettops”), illetve, hogy ez a kereslet jelentősen növekszik majd a következő néhány évben. Az Intel Atom processzor a fentiek mellett megjelenhet a szórakoztatóelektronikai termékek, beágyazott alkalmazások és vékony kliensek terén is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés