Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hatmagos processzorok az Inteltől

Laptop

Hatmagos processzorok az Inteltől

Három kétmagos egyben vagy egy hatmagos?

Az év második felében dobhatja piacra hatmagos CPU-it az Intel, állítja több médiajelentés is. Ha igaznak bizonyulnak ezek a riportok, akkor az nagy terhet rakhat az AMD vállára. A kisebbik gyártó ugyanis nem tudott éppen kirobbanó sikert aratni Phenom lapkáival, és a TLB-bugtól mentes processzorok özönét pont a tavasz végi, nyár eleji időszakra ígérte. Így ezeknek a lapkáknak nem lenne sok idejük, hogy a legújabb, Penryn magos Core 2 Duo-val nagyjából egy szintű teljesítményt hozzák – az új Intel CPU-k hamar lenyomnák őket teljesítményben.

A PC Watch és a Virtualization Journal website-ok beszámolói szerint az Intel 2008 második felében jelentkezne a piacon hatmagos Intel Xeon MP processzorokkal. A Dunnington kódnéven emlegetett lapkákról egyelőre bizonytalan információk láttak napvilágot. Van, ahol a vélekedés uralkodik, hogy ezek tulajdonképpen úgy jönnek létre, hogy a vállalat három darab kétmagos processzort tokoz egybe. Más információforrások szerint azonban a Dunnington hat magja egyetlen szilíciumszeleten kerül kialakításra, és emellé még 16 MB-nyi másodszintű gyorsítótár is jut.

Elméletileg, a fentiekből következtetve annak is van esélye, hogy a hatmagos processzorok nem csak a szerverek, hanem az asztali számítógépek számára is elérhetővé váljanak az idei évben. Ezzel kapcsolatban azonban az Intel egyelőre hallgat, olvasható az Xbit Labs website-ján.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés