Connect with us

technokrata

Hatmagos processzorok az Inteltől

Laptop

Hatmagos processzorok az Inteltől

Három kétmagos egyben vagy egy hatmagos?

Az év második felében dobhatja piacra hatmagos CPU-it az Intel, állítja több médiajelentés is. Ha igaznak bizonyulnak ezek a riportok, akkor az nagy terhet rakhat az AMD vállára. A kisebbik gyártó ugyanis nem tudott éppen kirobbanó sikert aratni Phenom lapkáival, és a TLB-bugtól mentes processzorok özönét pont a tavasz végi, nyár eleji időszakra ígérte. Így ezeknek a lapkáknak nem lenne sok idejük, hogy a legújabb, Penryn magos Core 2 Duo-val nagyjából egy szintű teljesítményt hozzák – az új Intel CPU-k hamar lenyomnák őket teljesítményben.

A PC Watch és a Virtualization Journal website-ok beszámolói szerint az Intel 2008 második felében jelentkezne a piacon hatmagos Intel Xeon MP processzorokkal. A Dunnington kódnéven emlegetett lapkákról egyelőre bizonytalan információk láttak napvilágot. Van, ahol a vélekedés uralkodik, hogy ezek tulajdonképpen úgy jönnek létre, hogy a vállalat három darab kétmagos processzort tokoz egybe. Más információforrások szerint azonban a Dunnington hat magja egyetlen szilíciumszeleten kerül kialakításra, és emellé még 16 MB-nyi másodszintű gyorsítótár is jut.

Elméletileg, a fentiekből következtetve annak is van esélye, hogy a hatmagos processzorok nem csak a szerverek, hanem az asztali számítógépek számára is elérhetővé váljanak az idei évben. Ezzel kapcsolatban azonban az Intel egyelőre hallgat, olvasható az Xbit Labs website-ján.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin