Connect with us

Hirdetés

technokrata

Balszerencsés nevű notebook

Laptop

Balszerencsés nevű notebook

Nomen est omen, ahogy a latin mondás tartja.

Cloudbook (a cloud angolul felhőt jelent) névre hallgat az a noteszgép, mely a sors fintorának köszönhetően pont az időjárás miatt nem jelenhetett meg az elmúlt hetekben. Az Everex által kifejlesztett és beharangozott, nem titkoltan az Asus Eee PC-je ellen csatába induló olcsó noteszgép debütálása ugyanis azért csúszik, mert Kínában katasztrofális időjárási viszonyok uralkodnak – legalábbis az ország keleti, elektronikai gyártásra (is) specializálódott felén.

A rizs hazájában néhány hete régen nem látott hóesés fagyasztotta le szó szerint a gazdaságot. A vasúti hálózat nagy része megbénult, ami nemcsak a személy-, de a teherfuvarozásra is komoly terheket rótt. Emellett az energiaellátás is akadozott a megsérült vezetékek miatt, így nem csoda, hogy az ipar számos területén döcögőssé vált a termelés. A helyi FIC gyártó pont ezekből az okokból kifolyólag nem tudta tartani korábban meghatározott ütemtervét, így a Cloudbook ismét késik, számolt be a távol-keleti Digitimes a kis noteszgép kálváriájáról. A források szerint emiatt március közepére tolódik ki a kiskereskedelmi megjelenés.

Laptop a felhők felett
Nem mondhat magáénak különösebben nagy számítási teljesítményt az Everex noteszgépe, de nem is ezzel a céllal született meg. 1,2 GHz-es Via C7-M processzora alacsony energiaigénnyel rendelkezik, melyet 512 MB-nyi memória illetve egy 30 GB-os winchester lát el adatokkal. A kis fogyasztás miatt hordozható számítógépeknél szép teljesítménynek mondható 5 órás folyamatos üzemidőre képes. Két 2.0-s USB csatlakozó, webkamera, SD kártya olvasó és DVI port teszi teljessé a képet – már abban az esetben, ha végre hajlandó lesz megjelenni. Bővebben itt lehet olvasni a kis laptopról.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés