Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ultragyors memóriák

Laptop

Ultragyors memóriák

Ha a gyors sem elég már – a Corsair ismét felülmúlta önmagát.

Habár egy számítógép összteljesítményét tekintve a memória órajele és késleltetési ideje nem kardinális tényező, azért nem szabad elhanyagolni az operatív tár sebességének kérdését. Van a PC-s felhasználók között egy maroknyi, de lelkes és tudatos emberekből álló tábor, akik képesek nagyobb összegeket is áldozni arra, hogy számítógépük ezen eleme is a maximumot nyújtsa. Nekik készíti többek között a Corsair Memory is a termékeit – például a legújabb, 2 GHz-es frekvencián üzemelő legújabb DDR3 modulokat.

A vállalat bejelentése szerint még ebben a negyedévben debütál a piacon, mely elsősorban a továbbfejlesztett memóriavezérlőjének köszönheti, hogy (tovább) emelt órajellel rendelkezik. Manapság a DDR3 SDRAM-ok még ritkának számítanak, és általánosságban nézve is inkább az 1066 MHz-es példányok kezdtek terjedni, az ennél gyorsabb modulok nagyon ritkák. Éppen ezért érdemel figyelmet a Corsair fejlesztése.

„Mióta a DDR3-at bejelentették, az ipar azóta próbálkozik a 2 GHz-es határ áttörésével. DHX technológiánk és a chipkészlet fejlesztőkkel való komoly munkánk a BIOS módosításokon meghozta az eredményét. A Corsair nemrég végzett tesztjei azt jelzik, hogy nem csak a 2 GHz-es memóriák létrehozása valósítható meg, de bőven maradt még hely további sebességbeli fejlesztések számára.” – nyilatkozta magabiztosan John Beekly, a Corsair alkalmazásokért felelős alelnöke a bejelentés kapcsán. A pontos részletek azonban egyelőre homályban maradtak, annyit lehet csupán egyelőre tudni, hogy a Dominator DDR3 termékcsaládban kap helyet a 2 GHz-es változat, és 2 GB-os konfigurációban kerül majd piacra.

Nem a Corsair az egyetlen, amelyik elérte a határt – tavaly például az A-Data és a Wlaton Chaintech mutatta be ugyanekkora órajelen üzemelő Vitesta DDR3-2000X és Apogee GT Blazer DDR3 2000 kitjeit. Mindkettő emelt feszültségen (2,1 és 2,15 volton) üzemel, illetve hatrétegű nyomtatott áramköri paneleket használ. Ez utóbbit általában a drága grafikus kártyák és alaplapok gyártói alkalmazzák, így nem meglepő módon a két vállalat memóriáit sem a hétköznapi felhasználók pénztárcájához mérten árazták be. A Corsair moduljainak ára egyelőre nem ismert.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés