Connect with us

technokrata

Notebook 99 fontért

Laptop

Notebook 99 fontért

Minden idők egyik legolcsóbb hordozható számítógépe.

Az angol, PC-gyártással foglalkozó Elonex a minap jelentette be, hogy 99 fontos (nagyjából 38 ezer forintos) áron dob piacra noteszgépeket. A nemes egyszerűséggel csak One névre keresztelt masinákat oktatási célokra szánja a vállalat, a diákoknak készülő laptopokon ezért (no meg a költséghatékonyság miatt) linuxos operációs rendszer fut. Ha minden az Elonex tervei szerint megy, akkor a The Education Show keretei között kerül bemutatásra: a rendezvény február 28 és március 1-e között zajlik majd, Birminghamben.

Mit kaphat a vásárló a pénzéért? Az Elonex szerint 3 órás folyamatos működési időt, Wi-Fit, flash-alapú merevlemezt, a külső, környezeti hatásoknak ellenálló táskát, egy vezetékmentes zeneszervert(?) – és mindezt kevesebb mint 1 kilogrammos tömegben. Ennél többet azonban nem kívánt elárulni a vállalat a masináról, így azt sem lehet tudni, hogy mekkora kijelzővel rendelkezik (bizonyára 7 colos méret közeli lesz), valamint az is rejtély egyelőre, hogy mennyi memória és milyen processzor kerül bele.

Arra azért nem lehet számítani, hogy egy kis erőgép lesz majd a One – az Elonex egyik szóvivője tegnap nyilatkozott a Zdnetnek, és beismerte, hogy a projekt legnagyobb ereje nem igazán a specifikációban rejlik. Sokkal fontosabb az ár, hangsúlyozta a szóvivő, aki szerint a 99 font fel fogja kelteni a számítástechnikától mindmáig távol maradók érdeklődését is. Így valamelyest csökkenhet is a digitális szakadék a jó (jobb) módú társadalmi rétegek és az alacsony jövedelműek vagy segélyből élők között, hangsúlyozta az Elonex képviselője. Ráadásul a vállalat minden századig eladott notebook után támogatni fogja egy kisebb összeggel a társadalmilag hátrányos helyzetben levő gyerekeket.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Kütyük

Megdöbbentő karácsonyi ajándékok

2020. december 4. péntek
TAG Heuer Monaco

SmartWatch

Új Monaco karórákat mutat be a Tag Heuer

2020. december 1. kedd
Casio G-Shock Dragon Ball Z karóra

SmartWatch

Különleges karácsonyi nyereményjátékot indított a Casio

2020. november 29. vasárnap
XPLORA okosóra

SmartWatch

Mindig karnyújtásnyira, mindig biztonságban:

2020. november 26. csütörtök
Huawei Mate 40 Pro
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin