Connect with us

Hirdetés

technokrata

1,6 terabyte-os merevlemez, memóriából!

Laptop

1,6 terabyte-os merevlemez, memóriából!

A hagyományos winchesterek kapacitását is megszégyenítő modellről számoltak be.

Nemrég jelentette be a Bitmicro Networks egy 1,6 TB-os SSD (solid state disk) háttértárolóra vonatkozó terveit. Ezzel az Altima E3S320 lenne az első olyan 3,5 colos méretű memóriaalapú tárolóeszköz, amely átlépné az 1 terabyte-os határt. Ezt a kapacitást egyébként a múlt évben már elérte a vállalat, de az akkor debütált 1 TB-os memóriaalapú háttértároló csak a Fiber Chanel adatátviteli formátumot használó számítógépek felhasználói számára vált elérhetővé. Idén azonban a fenti termék már SCSI interfésszel jelentkezik.

Persze nem azonnal. Az Altima E3S320 Ultra320 SCSI modellje várhatóan az év harmadik negyedében kerül nagyobb mennyiségekben leszállításra, mondta a cég szóvivője. „Ezek a modellek a katonaságot, a vállalati és az ipari alkalmazást célozzák meg, ahol nagyfokú ellenállás szükséges a fizikai behatásokkal szemben, illetve nagy a kapacitás- és teljesítményigény.” – közölte a Bitmicro szóvivője.

Ez persze csak a csúcsmodell lesz: a legkisebb kapacitást kínáló példány „mindössze” 16 GB-os kapacitást kínál. Azt azonban nem tudni, hogy mennyibe fog kerülni – a vállalat erre vonatkozóan (még) nem nyilatkozott. Tudni lehet viszont, hogy nagyjából milyen sebességgel fognak kommunikálni az eszközök. Az egyszintű cellák a NAND flash technológiát alkalmazó meghajtón akár 230 MB/s-os sebességre is képesek lehetnek. Igaz, ez az elméleti maximum, ennél valószínűleg valamivel lassabbak lesznek a komplett meghajtók.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés