Connect with us

Hirdetés

technokrata

Túlhevülő Intel processzorok

Laptop

Túlhevülő Intel processzorok

Melegedési problémák izzasztják a lapkákat.

Annak, aki az utolsó teljesítménymorzsát is ki akarja csikarni számítógépéből, fel kell készülnie arra, hogy meg kell tanulni a túlhajtás (overclocking) néhány szabályát. Ezek egyike, hogy a processzor által termelt hő egyenes arányban képes emelkedni a feszültség és/vagy a frekvencia növelésével – erre tehát mindenképpen figyelmet kell fordítani, ha nem akarunk instabil számítógépet. Az egyik legfontosabb tehát, hogy egyrészt tisztában legyünk a CPU aktuális hőmérsékletével, másrészt pedig a lehető leghatékonyabb hűtési megoldást kell alkalmaznunk.

Forrósodik a helyzet
Nos, az Intel E8400-as jelölésű Core 2 Duo lapkáinak tulajdonosait (és magát a processzort is) megizzasztja az a probléma, mely nemrég több hardveres fórumon is kibeszélésre került. A felhasználók egy része ugyanis azt állítja, hogy a hőmérő érzékelő diódák nem megfelelően működnek, és ezért a túlhajtásban gondolkodók anélkül pörgetik fel a lapkák órajelét, hogy tisztában lennének vele, valójában milyen pokoli körülmények alakulnak ki a magok felületén. A téma egyik legjobb kibontása az OF Forums oldalain követhető nyomon.

Az Intel hivatalosan nem ismerte el, hogy felelős lenne a problémáért. A fent említett oldalon a vállalat egyik alkalmazottja azt állította, hogy cégének nincs teendője az esettel kapcsolatban, ez azonban olaj volt a tűzre: a hozzászólók felháborodását váltotta ki ez a hozzáállás. Megoldás pedig egyelőre nincs, csak egy jó tanács: az E8400-as processzor tulajdonosok legyenek még körültekintőbbek a CPU túlhajtását illetően (vagy egyáltalán ne éljenek ezzel a lehetőséggel) addig, amíg az Intel hivatalosan nem lép valamit az ügyben.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés