Connect with us

Hirdetés

technokrata

Érintőképernyő az olcsó laptopokban?

Laptop

Érintőképernyő az olcsó laptopokban?

Újabb forradalmi lépésre készül az Asus.

A távol-keleti gyártó letarolta a piacot néhány száz dollárba kerülő hordozható számítógépével. Az Eee PC 7 colos kijelzője, könnyű kialakítása, alacsony ára elbűvölte a fejlett világ felhasználóit – nem csoda, hogy a hasonló tevékenységi körben dolgozó vállalatok megirigyelték az Asus sikerét. Nemrég írtunk például az Acer terveiről.

Azzal persze az Asus is tisztában van, hogy folyamatos fejlesztés kell, ha meg akarja őrizni vezető pozícióját ebben a szegmensben. A Digitimes értesülései szerint a korábbi, CES-n tett bejelentés igaz, és lesznek 8 illetve 9 colos LCD-vel rendelkező példányok is. Ám időközben kiderült, hogy a távol-keleti vállalat tovább emelte a tétet: 10 colos folyadékkristályos kijelzővel szerelt modellt is meg fog jelentetni.

Sőt, mi több, a 9 colos kiadás érintésérzékeny lesz. Ez persze nyilván drágábbá teszi a készüléket, de az Engadget blog íróinak becslése szerint csupán 15 dollárral növekedik egy panel előállítási költsége, ha érintőképernyős kialakítású. Az biztos, hogy egy ezt kellő mértékben kiaknázni képes szoftveres környezettel ismét nagyot robbanthatna az Asus: az érintésérzékeny kijelzők régóta létező mivolta ellenére a hétköznapi számítástechnikában (még?) nem igazán terjedtek el.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés