Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rossz hír az AMD háza tájáról

Laptop

Rossz hír az AMD háza tájáról

Tovább csúsznak az új Phenom processzorok.

Már korábban beszámoltunk arról, hogy a K10 architektúra bemutatkozása nem egészen úgy alakult az AMD-nél, mint ahogyan azt a vezetők eltervezték. Sőt, az egyik legrosszabb forgatókönyv valósult meg: a CPU-k megjelenését többször elhalasztották, amikor pedig végre sor kerülhetett az első széria debütálására, kiderült, hogy azok viszonylag alacsony órajelen képesek csak működni. És ha ez még nem lett volna elég, egy újabb csapás is érte az AMD-t: processzorai egy tervezési hibától (Translation Lookaside Buffer – TLB) terheltek, melynek szoftveres kiiktatása jelentős teljesítménycsökkenéshez vezethet.

Nos, mindezek után elkellett volna egy jó hír is a kisebbik processzorfejlesztő és -gyártó vállalatnak, ám sajnos egy újabb problémát tudtak csak felmutatni. Az AMD azzal fordult a nyilvánosság felé, hogy a 2,4 GHz-es (Phenom 9700) és a 2,6 GHz-es (Phenom 9900) órajelen üzemelő lapkák az eredetileg bejelentett első negyedév helyett a második negyedévben kerülnek majd piacra. A natívan négymagos példányok még gyorsabb, 2,8 és 3 GHz-es frekvenciájú példányai is csúszni fognak minden valószínűség szerint – az eddig érvényes „2008 második negyedévének vége felé” időpont kitolódik a harmadik negyedre.

Addig is, hogy ne legyen új termékek nélkül a vállalat, a szakértők szerint hárommagos, Toliman processzoraira fog fókuszálni. Ezek azonban nem váltják meg a világot, így valószínűleg az Intel is lelassítja fejlesztési ütemtervét: amíg a jelenlegi processzoroknak nincsen vetélytársa, ugyan miért adna ki gyorsabb CPU-kat a nagy rivális?



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés