Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft is a Blu-ray mellé áll?

Laptop

A Microsoft is a Blu-ray mellé áll?

A HD DVD nagy támogatója is meghajol a piac döntése előtt?

Közismert, hogy a Microsoft komoly konkurenciája a Sony-nak a konzolpiacon – a két vállalat játékgépe már néhány éve egyre éleződő harcot vív a játszani vágyók kegyeiért. Az Xbox 360 éppen ezért eddig a HD DVD-t támogatta a következő generációs optikai lemezformátumok közül (igaz, csak külső meghajtók tekintetében), míg a Playstation 3 a Blu-ray-t. Ez utóbbi viszont integráltan, a gépbe beleépítve, vagyis míg az Xboxokhoz csak hébe-hóba jutott egy HD DVD, a PS3-asok mindegyike rendelkezik BD-vel.

A Warner pár nappal ezelőtti döntése azonban alaposan megmozgatta a piacot, és nemrég a Microsoft is úgy látta, hogy eljött az idő állást foglalni a kérdésben. Ugyan a HD DVD-t továbbra is teljes mellszélességgel támogatják, de bejelentették, hogy megvizsgálják a Sony Blu-ray technológiájának alkalmazási lehetőségeit. Már amennyiben a felhasználók igénylik azt, mondta Albert Penello, az Xbox hardveres részlegének csoport marketing menedzsere.

Történjék bármi, Redmond nem fog saját kiegészítőt kiadni a konzolhoz. Ezt korábban már Bill Gates többször hangsúlyozta. Két lehetőség következhet be tehát: vagy belső meghajtó kerül egy felújított Xboxba (ez nem valószínű), vagy, ahogy Gates is elmondta, harmadik féltől származó külső drive(ok) jelenhet(nek) meg.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés