Connect with us

Hirdetés

technokrata

SP3: változik a Windows XP aktiválása

Laptop

SP3: változik a Windows XP aktiválása

Az új javítócsomag némi könnyebbséget hoz.

Pontosan egy hónapja számoltunk be a Windows Vista SP1-ének kapcsán a redmondi operációs rendszer aktivációs eljárásának megváltozásáról. A Microsoft úgy döntött, hogy a hamarosan megjelenő, Windows XP-hez készített harmadik javítócsomaggal is hasonlót „játszik el”, mint a Vista esetében.

Ez azt jelenti, hogy azok a felhasználók, akik telepítik az SP3-at, nem lesznek kénytelenek azonnal, még az operációs rendszer használata előtt beírni a termékaktivációs kulcsot. Ehelyett kapnak egy 30 napos próbaidőt (grace period), amely alatt minden korlátozás nélkül használható lesz a Windows XP, aktiválás nélkül. Windows Vista alatt gyakorlatilag ugyanez a helyzet, és ezt ki is használják a kalózok: sok vistás számítógép úgy üzemel, hogy a próbaidőszakot kitolják a végtelenbe, így korlátlan ideig használható marad az OS. Ezt a rést egyébként a Vista SP1 megjelenése be hivatott tömni.

Visszatérve a Windows XP SP3-hoz – miért jó ez a változás? Azért, mert eddig előfordulhattak olyan problémák, hogy a felhasználó ugyan rendelkezett eredeti licenccel, azonban annak hitelesítése során valamilyen hiba lépett fel, és azonnal kalóznak bélyegezte meg a rendszer. A 30 napos próbaidő bevezetésével az ilyen jellegű problémákat nem rögtön, tűzoltás jelleggel (a minderről semmit sem tehető support szidalmazása mellett) kell megoldania a felhasználóknak, hanem erre a célra rendelkezésükre áll egy teljes hónap.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés