Connect with us

technokrata

Az „ördög notebookja”

Laptop

Az „ördög notebookja”

Pokoli színekben pompázik.

Kifejezetten a nagy teljesítmény, a komoly 3D-s programok (azaz főként a játékok) futtatására hegyezte ki XPS modelljét a Dell. Amint arról már korábban is beszámoltunk, a vállalat ezen noteszgépei mindig is az élvonalba tartoztak, ami a teljesítményt (és az árat) illette. Ennek megfelelően nagy méretekkel rendelkezik, vagyis a hordozhatóság ennél a típusnál háttérbe szorult.

Nincsen ez másként a legújabb, M1730-as modellnél sem. Habár ez a változat egyelőre nem jelent meg, amint az a képen is látszik, sötét és vörös színekben hívja majd fel magára a figyelmet. A pokoli teljesítményt az Nvidia Geforce Go 8700M GT videovezérlő hivatott szolgálni. A mobil kategóriában amúgy is csúcsokat döntögető megoldás ráadásul mindjárt másodmagával képviselteti magát a készülékben: SLI kialakításának köszönhetően nincsen olyan mai játék, aminek futtatásával ne birkózna meg.

Valószínű, hogy a működés közben termelt hő is alvilági körülményeket idéz majd fel tulajdonosaiban. Ezt valamelyest visszaszorítandó, a vastag pénztárcával bírók számára lehetőség van SSD, azaz solid state disk (memórialapú) háttértároló használatára is, amely mind a teljesítményre, mind a fogyasztásra jótékony hatással van. Ilyen lehetőséget egyelőre a többi nagyobb, csúcskategóriás játéknoteszeket kiadó vállalat még nem vetett be, vagyis a Dell ördögi noteszgépe első lehet a maga kategóriájában.

Konkrét megjelenési ideje és ára nem ismert.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Hirdetés

Műszaki-Magazin.hu