Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hatalmas, 19 colos notebook a Samsungtól

Laptop

Hatalmas, 19 colos notebook a Samsungtól

Ha nagyon kell, akár még hordozható is.

Nagy hátránya a noteszgépeknek, hogy a könnyű hordozhatóság miatt a gyártók igyekeznek kicsire kreálni a készülékeket – ennek egyik legfontosabb eszköze az asztali kijelzőkhöz képest kisebb méretű LCD alkalmazása. A Samsung azonban nemrég egy olyan laptopot jelentett/mutatott be, amiben semmilyen kompromisszumot nem volt hajlandó megkötni: a Sens G25-ös elképesztően nagy, 19 colos képátlójú folyadékkristályos monitorral rendelkezik. Természetesen a készüléket az asztali PC-k leváltásáról gondolkodók számára készítette a vállalat.

A nagy méret előnye, hogy nem kell szűkre szabott billentyűzet használatára kényszeríteni a felhasználót. Jelen esetben ez azt jelenti, hogy a vásárló egy komplett klaviatúrát kap, vagyis nem hiányzik a numerikus keypad sem. Emellé hét darab 2.0-s USB port jutott, tehát ha a tulajdonos mégis külső billentyűzetet szeretne használni, az sem jelenthet gondot. További előnye, hogy nem kell külső tápegység a működéséhez, azt a Samsung mérnökei a készülék házába tervezték.

Egyelőre nem sokat lehet tudni a notebook belsejében lapuló elemekről – mindössze a háttértár összkapacitása látott napvilágot. Minden valószínűség szerint két winchester alkalmazásával képes a Sens G25-ös 320 GB-nyi adat eltárolására. A minden bizonnyal nem keveset fogyasztó számítógép körülbelül 1100 dolláros indulóártól kapható – valószínűleg először csak Japánban.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés