Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rekordgyors az Asus olcsó noteszgépe

Laptop

Rekordgyors az Asus olcsó noteszgépe

10 másodpercnyi bootolás, 5 másodperces leállás.

A 90 dekagrammnál is könnyebb készülékről korábban már megírtuk, hogy a hordozható számítógépek világában szokatlanul alacsony árcédulával jelenik meg a piacon: mindössze 200 dollárért kínálja majd a távol-keleti vállalat teljes értékű notebookját. Az Intellel közösen létrehozott készülék piaci megjelenésére az év harmadik negyedévében lehet számítani. Elsősorban az oktatási szférának szánják, de nem kizárt, hogy szélesebb körben is elérhetővé válik.

Az olcsóság egyik alapvető tényezője a megfelelő operációs rendszer kiválasztása volt: nem meglepő, hogy a kicsivel kevesebb mint 40 ezer forintért a felhasználó nem Windows-t kap a számítógéphez. Az Eee PC 701-es „természetesen” linuxot futtat, méghozzá igen szép eredményekkel, számolt be nemrég az első tapasztalatokról a NotebookReview. A tesztek szerint nagyjából 10 másodperc alatt feláll a kis gép operációs rendszere a bekapcsolást követően, és a leállás még ennél is gyorsabb: mindössze 5-6 másodperc szükséges a kikapcsolt állapot eléréséhez.

Jól teljesített munka közben is, állítják a masinát megvizsgáló újságírók: az Asus az összes olyan szoftverrel ellátta a készüléket, ami az alapvető feladatok ellátásához szükségeltethet. A billentyűzet ugyan kicsit zsúfolt, de ekkora méreteknél (7 colos LCD) ez nem is meglepő. Apropó, kijelző: az első tapasztalatok szerint nem esik le az álla a felhasználónak a képminőségtől, de a célnak megfelel a látvány.

EeePC 701 műszaki adatok
Kijelző: 7”
Processzor és lapkakészlet: Intel mobil processzor és lapkakészlet
Operációs rendszer: Linux / Microsoft Windows XP kompatibilis
Kommunikáció: 10/100 Mbps Ethernet; 56 K modem
WLAN: WiFi 802.11b/g
Grafika: Intel UMA
Memória: 512 MB, DDR2 400 MHz
Tárolás: 4/8/16 GB flash memória
Webkamera: 300 000 pixeles kamera
Audio: nagyfelbontású audio kodek; beépített sztereo hangszóró; beépített mikrofon
Akkumulátor élettartam: 3 óra (4 cellás: 5200 mAh, 2S2P)
Méret és tömeg: 22,5×16,5×2,1–3,5 cm, 0,89 kg



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés