Connect with us

Hirdetés

technokrata

Winchester nélküli notebook a Sony-tól

Laptop

Winchester nélküli notebook a Sony-tól

Vaio Type G: adattárolás, mozgó alkatrész nélkül.

Amint arról az elmúlt hónapokban már többször is írtunk, a memórialapú adattárolók piaca végre megnyílni látszik a szélesebb közönség előtt is. Az úgynevezett solid state diskek, azaz SSD-k nemrég elérték az egyik legnagyobb távol-keleti gyártó, a Sony noteszgépeit is: a vállalat bejelentette, hogy egyes Vaio modelljeit már SSD-vel felvértezve is meg lehet vásárolni. A Type-G változatok kifejezetten a könnyűsúlyú szegmensben indulnak, így a memóriaalapú adattároló alkalmazásából adódó kisebb tömegből (40 gramm mínusz) is profitálni tudnak a készülékek.

Természetesen emellett még számos előnyt tud felmutatni az SSD: gyorsabb adatolvasási és -írási idők, nagyobb ellenállás a fizikai hatásokkal szemben, alacsonyabb fogyasztás. Az egyetlen, ahol sokkal rosszabbul teljesít a winchesterekhez képest, az az ár: a 32 GB-os kapacitású modell közel 550 dollárral kerül többe a hagyományos, mágneses adatrögzítésre alapuló, 40 GB-os merevlemezhez képest.

Maga a noteszgép az Intel Celeron M 443-as processzorára alapul, ami 1,2 GHz-es órajelen működik. A 12,1 colos LCD-vel bíró hordozható számítógép SSD-vel felszerelten nem olcsó, átszámítva 1930 dollárba kerül Japánban. A Sony egyelőre nem is tervezi a szigetországon kívüli forgalmazást.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés