Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb 200 ezer hibás akkumulátor

Laptop

Újabb 200 ezer hibás akkumulátor

Nagyszabású notebookvisszahívási akció.

Túlmelegedés, öngyulladás – ismerős? Nem is olyan régen már eljátszották a Sony akkumulátorok hattyúdalát, ami tavaly ősszel az egész iparágat megérintette – hiszen a távol-keleti vállalat energiaforrásait szinte minden gyártó használja hordozható számítógépeiben. Amely cégek nem, azok kevés konkurenstől válogathattak: például a japán Sanyo-tól. Attól a Sanyo-tól, melynek akkujairól a minap derült ki, hogy szintén hibásak.

A kínai kézben levő Lenovo kénytelen volt bejelenteni 205 ezer akkumulátor visszahívását, a fenti incidens miatt. Az egész világra kiterjedő akció mintegy fele (100 ezer) az Egyesült Államokban jelentkezik, a többi visszahívás pedig a világ más pontjain használt noteszgépeket érinti. Azért van szükség az akcióra, mert már négy esetet is jelentettek, amikor az energiaforrás túlmelegedett. Egy esetben egy Lenovo laptop tulajdonos kisebb szemirritációt is elszenvedett, szerencsére komolyabb személyi sérülés (eddig) nem történt.

Akik érintettek a fenti hibában, azonnal fejezzék be az akkumulátorok működtetését, áll a vállalat közleményében. Legnagyobb veszély azokat fenyegeti, akik már hozzáütötték a hordozható számítógépet valamihez – a laptopok házának sarkába szerelt akku ugyanis nagyon érzékeny a fizikai hatásokra, és könnyen sérül, ez pedig meghibásodáshoz, túlmelegedéshez vezethet. És hogy melyik modellek tulajdonosainak kell odafigyelniük erre? Az R60, R60e, T60, T60p, Z60m, Z61e, Z61m és Z61p típusok érintettek; a visszahívott, kilenccellás akkumulátorok sorszáma pedig: FRU P/N 92P1131.

Nem ismert, hogy mindez mennyibe fog kerülni a Sanyo-nak, de Angela Lee, a vállalat hong kongi szóvivője elárulta, hogy az akkumulátorgyártó részt vállal a Lenovo ezirányú költségeiben.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés