Connect with us

Hirdetés

technokrata

Notebook digitális tévézésre (is)

Laptop

Notebook digitális tévézésre (is)

Az LG legújabb notesze támogatja a digitális televíziózást.

Nemrég mutatta be a távol-keleti vállalat a DVB-T (Digital Terrestrial Broadcasting TV Tuner) képes hordozható számítógépét, mely a digitális adások megtekintését egy nagy, 17 colos, WSXGA+ (1680×1050 pixeles) felbontású LCD-n teszi lehetővé a felhasználó számára. A W1Pro Express Dual elnevezést kapott készülék Windows Vista Home Premium operációs rendszerrel előre telepítetten kerül forgalomba, így annak minden, médiakezelési kényelmét megkapja a vásárló. Nemcsak megnézni lehet a televíziós adásokat, hanem igény szerint akár (időzítetten) rögzíteni is.

„Természetesen” Core 2 Duo processzorra alapul a notebook (1,83 és 2 GHz-es órajelű lapkák szereltethetők be a modellbe), mely az Intel 945-ös chipkészletével bíró alaplap CPU-foglalatában helyezkedik el. A grafikus teljesítményért az Ati Mobility Radeon X1600-as GPU-ja felel, mely mellé 256 MB-nyi memória társul. A noteszgépek legtöbbjénél megfeledkeznek a hangkeltés fontosságáról – nos, az LG ez esetben figyelembe vette ezt az igényt is, ezért 5.1 csatornás hangszórórendszerrel szerelte fel a készüléket, mely így támogatja a Dolby Home Theatre standardot (persze asztali házimoziszerű élményre megfelelő hangfalak hiányában ne számítson senki).

Képes vezetékmentes hálózati csatlakozásra (WLAN), és szintén drót nélkül tud kapcsolatot létesíteni a kisebb elektronikai eszközökkel (Bluetooth 2.0). Mindössze 3 centiméter vastag, és méretéhez képest meglepően könnyű: 3,1 kilogrammot nyom a mérlegen. Viszont nem olcsó: 2600 dolláros indulóárral rendelkezik.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés