Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ütés-, rúgásálló notebook a Delltől

Laptop

Ütés-, rúgásálló notebook a Delltől

Bírja a katonai körülményeket is.

Több alkalommal írtunk már az úgynevezett rugged notebookok kategóriájáról – ezt a besorolást azok a hordozható számítógépek kapják, melyek extrém felhasználási körülményekre lettek tervezve. Igen jól bírják a fizikai behatásokat, az esést, ütést; de a magas páratartalommal és a szélsőséges hőmérsékleti értékekkel is megbirkóznak. A piac egyik nagy szereplője a Panasonic, mely Toughbook modelljével jelentős részt hasított ki a megrendelésekből. Ezt az uralmat szeretné most megtörni a Dell.

Az amerikai forgalmazó Latitude ATG D620 notebookja eleget tesz az Egyesült Államok katonai igénybevételi kritériumainak. A minden terepen használható (ATG – All-Terrain Grade) készülék a Dell első ilyen noteszgépe, amely a kemény fizikai körülmények között dolgozók számára készült. Rezgésálló merevlemez, folyadékálló billentyűzet, fedett csatlakozók, tartós festés – többek között ez jellemzi a 14,1 colos kijelzővel rendelkező készüléket. Az LCD rendelkezik egy, a környezeti fényhatásokat érzékelő szenzorral és tükröződésgátló felülettel is, hogy a szabadban történő számítógép-használat se okozzon gondot. Maximális fényerő mellett egyébként durván másfélszer fényesebb a folyadékkristályos kijelző, mint a hagyományos noteszgépekben alkalmazott LCD-k.

Intel Core 2 Duo processzorra alapul a Latitude család ezen tagja, melybe összesen 4 GB-nyi DDR2 SDRAM szerelhető. A Windows Vista képes notebook az Egyesült Államokban már megvásárolható (2500 dolláros indulóáron), a világ más pontjain a következő hetekben lesz elérhető.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés