Connect with us

Hirdetés

technokrata

Képnézés és -konvertálás ingyen: Xnview 1.90

Laptop

Képnézés és -konvertálás ingyen: Xnview 1.90

Megjelent a közkedvelt képnéző program legújabb változata.

A grafikai állományok közvetlen megjelenítésére két szoftver terjedt el igazán: az egyik az Irfanview, a másik a most ismertetésre kerülő Xnview (letöltés itt). Ez utóbbi több mint 400 grafikus file-formátumot ismer, képes megjeleníteni, és ezek közül körülbelül 50-be menteni is tud. Kezeli a többoldalas TIFF-eket, az animált GIF és ICO formátumokat. Támogatja az IPTC és EXIF metaadatokat, az előbbit szerkeszteni is tudja. Képes átméretezésre, forgatásra – ezeket veszteségmentesen is el tudja végezni JPEG képeknél. Használatával szabályozható a képek fényereje, kontrasztja, akár automatikusan is.

Természetesen ellátták számos szűrővel (blur, emboss stb.), illetve képes effektek alkalmazására is. Tud bemutatót (slideshow) tartani gyűjteményünkből, képes kötegelt (batch) konvertálásra, file-átnevezésre. Támogatja a weblapok létrehozását, használható képlopóként (screenshot), de megfelelő hardvereszköz esetén szkennelni és nyomtatni is képes. Alkalmazásával képeket hasonlíthatunk össze, kiszűrve ezzel a duplikátumokat a kollekciónkból. Windows alatt támogatja a drag&drop technikát, és több mint 44 nyelven tud kommunikálni a felhasználóval.

Az adware és spyware mentes alkalmazás otthoni és oktatási célokra teljesen ingyen használható. Legújabb, 1.90 RC2-es változata letölthető gyors Download szerverünkről.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés