Connect with us

Hirdetés

technokrata

Toshiba notebook ultraszélessávon

Laptop

Toshiba notebook ultraszélessávon

Új vezetékmentes technika a Toshiba noteszekben.

A vállalat gyakran volt első a notebookfejlesztés egyes területein. Például a cég nevéhez fűződik az első, natív Wi-Fi csatlakozás megjelentetése, de szintén a távol-keleti vállalat volt az első, amelyik hordozható számítógépbe szerelt DVD-írót dobott piacra. Most a Windows Vistával való együttműködés magas szintje kapcsán jelentkezett a notebookgyártó: bemutatta R400-as modelljét.

A hófehér és a fekete szín egyszerűsége ellenére meglepő látványt nyújt az ezen a téren szürkéhez szokott szemnek. Kevin Roberts, a Toshiba digitális termékek részlegének egyik termékmenedzsere szerint a színkombinációval uniszexszé kívánták tenni a modellt, utalván arra, hogy a hordozható számítástechnika használata már régen nem csak a férfiak kiváltsága. Mindazonáltal a belső jobban megragadja az inkább szakmai érdeklődésű vásárlókat, ezért erre is gondot fordított a vállalat.

Ultra wideband, röviden UWB. A cég a vezetékmentes technika alkalmazásával köti össze a notebookot a hozzá közel levő elektronikai eszközökkel – monitorokkal, hangszórókkal. A kábeldzsungel megszüntetése mellett az UWB nagy előnye – szemben a Bluetooth-os kialakítással -, hogy sávszélessége minden igényt kielégít. A másodpercenkénti 100 megabites adatátvitel akár 2 gigabitig is felszaladhat (legalábbis az UWB Forum közlése szerint), így az új nagy részletességű videotartalmak megjelenítése sem okozhat problémát.

Hasonlóan újdonság az általunk minap ismertetett Asus-megoldásra hasonlító „the Edge”. Ez egy plusz LED-panelt jelent a notebook fedlapján – itt ellenőrizheti a felhasználó például az e-mailjeit anélkül, hogy ehhez ki kellene nyitnia hordozható számítógépét. Emellett óraként, akkumulátor-töltöttségi jelzőként is használható a kijelző. Gondoltak a csatlakozásmániásokra is, így a külvilággal számos módon képes kommunikálni a notebook. Felszerelték gigabites Ethernet porttal, illetve az összes Wi-Fi hálózatba be tud csatlakozni a készülék. Támogatja a Bluetooth-t és az EV-DO (Evolution-Data Optimized) technológiát is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés