Connect with us

Hirdetés

technokrata

Notebook dupla kijelzővel

Laptop

Notebook dupla kijelzővel

Kívül-belül LCD, a kényelmesebb használatért.

Még tavaly októberben tett említést az Asus W5Fe notebookjáról, melynek különlegessége, hogy a belső, 12,1 colos, szélesképernyős LCD-je csak az egyik kijelző, ami a hordozható eszközbe került. A távol-keleti vállalat ugyanis egy úgynevezett sideshow folyadékkristályos display-t is a készülékbe szerelt, ami azt jelenti, hogy a noteszgép fedőlapjának külső részére egy 2,8 colos képátlójú, QVGA felbontású LCD került.

Mi értelme van a kisebb méretű panelnek? Nos, ez nem az összes napi munka feladatainak elvégzésére készült, hanem inkább amolyan digitális asszisztens szerepet tölt be. Felhasználója képes lehet üzleti találkozóinak nyomon követésére anélkül, hogy ehhez ki kellene nyitnia a notebookot. De telefonszámokat is le lehet olvasni az LCD-ről, illetve e-mailek olvasására is használható. Az Asus állítása szerint kisebb játékokat is lehet játszani rajta, fényképeket nézni; használható zenehallgatás vezérléséhez, sőt, még navigációs eszközként is funkcionálhat.

Maga a notebookbelső az Intel fejlesztése: Core 2 Duo processzorok dolgoznak a 945GM Express chipkészletet tartalmazó alaplapokban. Összesen mintegy 1,5 GB-nyi DDR2 SDRAM-ot fogadhatnak a kis készülékek; SATA winchesterek révén akár 160 GB-nyi tárkapacitással is rendelkezhetnek. Támogatják a 2.0-s Bluetooth szabványt, illetve képesek vezetékmentes hálózati csatlakozásra (802.11a/b/g).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés