Connect with us

technokrata

Notebook dupla kijelzővel

Laptop

Notebook dupla kijelzővel

Kívül-belül LCD, a kényelmesebb használatért.

Még tavaly októberben tett említést az Asus W5Fe notebookjáról, melynek különlegessége, hogy a belső, 12,1 colos, szélesképernyős LCD-je csak az egyik kijelző, ami a hordozható eszközbe került. A távol-keleti vállalat ugyanis egy úgynevezett sideshow folyadékkristályos display-t is a készülékbe szerelt, ami azt jelenti, hogy a noteszgép fedőlapjának külső részére egy 2,8 colos képátlójú, QVGA felbontású LCD került.

Mi értelme van a kisebb méretű panelnek? Nos, ez nem az összes napi munka feladatainak elvégzésére készült, hanem inkább amolyan digitális asszisztens szerepet tölt be. Felhasználója képes lehet üzleti találkozóinak nyomon követésére anélkül, hogy ehhez ki kellene nyitnia a notebookot. De telefonszámokat is le lehet olvasni az LCD-ről, illetve e-mailek olvasására is használható. Az Asus állítása szerint kisebb játékokat is lehet játszani rajta, fényképeket nézni; használható zenehallgatás vezérléséhez, sőt, még navigációs eszközként is funkcionálhat.

Maga a notebookbelső az Intel fejlesztése: Core 2 Duo processzorok dolgoznak a 945GM Express chipkészletet tartalmazó alaplapokban. Összesen mintegy 1,5 GB-nyi DDR2 SDRAM-ot fogadhatnak a kis készülékek; SATA winchesterek révén akár 160 GB-nyi tárkapacitással is rendelkezhetnek. Támogatják a 2.0-s Bluetooth szabványt, illetve képesek vezetékmentes hálózati csatlakozásra (802.11a/b/g).Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin