Connect with us

technokrata

300 TB-os winchesterek

Laptop

300 TB-os winchesterek

2010-re áttörés a merevlemezeknél?

A Seagate-re hivatkozva jelentetett meg egy cikket a The Inquirer online IT-bulvárlap, melyben azt taglalták, hogy az évtized végére a mostanihoz képest három nagyságrendet fog ugrani a tárkapacitás. A winchestergyártásban érdekelt vállalat ugyanis egy olyan technológián dolgozik, amellyel drasztikusan megemelhető az eltárolt adat mennyisége a merevlemezeken. Ezt heat-assisted magnetic recording (HAMR, hőtámogatású mágneses rögzítés) néven említi a cég, melyről – a Seagate oldalán olvasható roadmap szerint – még négy éve tartottak egy sikeres demót.

Kissé talán utópisztikusnak tűnik, de a HAMR állítólag négyzetinch-enként 50 TB-nyi adat tárolását valósíthatja meg, ami egy hagyományos, 3,5 colos meghajtó esetén mintegy 300 TB-nyi tárkapacitást jelent. Ez több mint 6 ezer 50 GB-os Blu-ray lemeznek felel meg, de egy ekkora merevlemezre ráférne az eddig Playstationre kiadott összes játék is. Ezzel a tárolókapacitással a memóriaalapú háttértárak nehezen vehetik fel majd a versenyt, hacsak nem következik be ezen a téren is valamilyen komoly áttörés.

Ismervén a The Inquirer megbízhatóságát, a hírt – a hivatalos Seagate weblapok ellenére – érdemes azért óvatosan kezelni.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

balmuda

SmartPhone

A japán kenyérpirítógyár mobilokkal próbálkozik

2021. május 17. hétfő
legerősebb androidos mobiltelefonok listája 2021. árprilis

SmartPhone

Íme a legerősebb androidos mobilok

2021. május 15. szombat
google pixel

SmartPhone

Színre lépett a Google Pixel 5a

2021. május 11. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés