Connect with us

Hirdetés

technokrata

Notebook forgatható kijelzővel

Laptop

Notebook forgatható kijelzővel

A Lenovo legújabb tábla PC-je hamarosan itthon is kapható lesz.

A Lenovo ThinkPad X60 Tábla PC új, 12 colos MultiView bel- és kültéri, tükröződésmentes képernyője jelentősen megnöveli a láthatóságot és a látószöget bármilyen környezetben. Ezt a monitort ötvözték a MultiTouch rendszerrel, amelynek segítségével a számítógép kurzora a mutatóként szolgáló speciális tollal, vagy akár ujjunkkal is irányítható. A MultiView/MultiTouch képernyő SXGA+ felbontás (1400×1050) megjelenítésére képes.

Az IDC szerint az eladott tábla PC-k száma az idén meg fogja haladni az egy, 2010-ben pedig a négymillió darabot. Egyre több iparágban van szükség tábla PC-kre; a Lenovo ezen eszközének vásárlói olyan területek szakértői, mint az egészségügy, a biztosítás, az ingatlan, az oktatás, értékesítés vagy a kormányzati szektor. “Egy friss egyetemi felmérés szerint a tanulók több mint 90 százaléka vélekedik úgy, hogy a számítástechnika jelentősen segíti tanulmányaikat.” – mondta Philip Lombardi, a Bryant egyetem számítástechnika és médiaszolgáltatások tanszékének vezetője.

A ThinkPad X60 Tábla PC-k rendelkeznek az Active Rotate funkcióval, mely által a képernyő automatikusan mindig abba az irányba áll be, ahogy a felhasználó a gépet tartja. A ThinkPad X60 Tábla PC tervezésekor olyan hagyományos tábla PC-s kellékek fejlesztését is szem előtt tartották, mint a navigációs eszközök vagy a mutató toll. Az újratervezett navigációs tárcsa segítségével a felhasználó könnyen mozgathatja a kurzort mind a négy irányba, ráadásul az Active Rotate technológiának köszönhetően a felfelé mindig felfelét jelent, akárhogy is forgatja a felhasználó a gépet. Emellett az új, természetesebb és tartósabb mutató toll automatikusan felébreszti a hibernált gépet, amikor a felhasználó kiveszi a tollat tartójából. A digitális mikrofon az elülső oldalra került, így hangfelismerő képessége megbízhatóbbá vált.

A ThinkPad X60 Tábla PC nagyobb teljesítménye a több memóriának, nagyobb merevlemeznek és a korábbinál hosszabb akkumulátor-élettartamnak is köszönhető. A készülék már a vezeték nélküli hálózati szabványok következő generációjára készíti fel a felhasználót, hiszen egyes modellek tartalmazzák a 802.11n technológiájú hálózati kártyákat és a WWAN-kártyákat is. Azt nem árt azonban tudni, hogy – amint arról mi is írtunk – az IEEE 802.11n specifikáció jelenleg még nem végleges. A ThinkPad 11a/b/g/n vezetéknélküli LAN Mini-PCI Express adapterek a tervezett, 1.0 verziójú specifikáción alapulnak. Egy 11a/b, 11a/b/g vagy 11a/b/g/n adapter kommunikálni tud bármelyik támogatott formátummal; az aktuális csatlakozás típusa azon a ponton múlik, ahova a gép csatlakozik.

A ThinkPad X60 Tábla PC-k várhatóan 2007. januárjától lesznek elérhetőek Magyarországon. A legtöbb modell Windows Vista, sőt néhányuk Vista Premium kompatibilis.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés