Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intel: négymagos új processzorok

Laptop

Intel: négymagos új processzorok

Az energiatakarékos négymagos termékek és az új üzleti szabványok új lehetőségeket biztosítanak a felhasználók számára.

Pat Gelsinger, az Intel alelnöke és a Digital Enterprise Group vezérigazgatója az IDF-en tartott beszédében felvázolta a vállalat többmagos termékinek jövőjét és az új ágazati kezdeményezéseket, melyek a fejlesztők számára tervezői felületet biztosítanak az üzleti innovációk és új lehetőségek terén. Gelsinger szerint a Moore törvény és a felgyorsult Intel innovációk révén gyorsabb, a jövő rendszer védelmi technológiáját használó számítógépek mellett megbízhatóbb és biztonságosabb hálózati és számítástechnikai technológia valósul meg.

A Moore törvény alkalmazásának előnyeit demonstrálva, az Intel előzetesen bemutatta a munkaállomások és szerverek részére kifejlesztett négymagos Intel Xeon 5300 sorozatú – négy processzorral rendelkező termékek -, és a négymagos Intel Core2 Extreme processzort. Ezek az Intel Core mikroarchitektúrára épülő és a már meglévő Intel platformhoz kompatibilis termékek már idén kaphatóak lesznek.

A chippek, az ugyanakkora energia felhasználás mellett a mai kétmagos termékeknél 50 százalékkal nagyobb teljesítménnyel, mind a technológia, mind pedig a teljesítmény terén betöltött vezető szerepet kívánják erősíti, melyeket mára már a világ legnagyobb teljesítményű processzoraiként tartják azokat számon.

Az Intel további előnyre szert téve az Intel következő generációs 45 nanométeres szilícium gyártási folyamata terén és tovább növelve az Intel Architektúra teljesítményét és adottságait, több mint 50 új SSE4 útmutatással bővíti az Intel 64 útasításkészlet architekúrát (ISA). Az Intel 64 utasításkészleten alapuló új termékeket és a grafikát, videó kódolását és gyártást, a 3D képfeldolgozást, a játékokat, a web szervereket és az alkalmazás szervereket magukba foglaló számos alkalmazás előnyei először jövő év elején lesznek elérhetők.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés