Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bikaerős notebook az Asus-tól

Laptop

Bikaerős notebook az Asus-tól

A távol-keleti gyártó frissítette multimédiás noteszgépét: a legújabb processzor, videovezérlő és HD DVD meghajtó került bele.

Az Asus W2 eddig sem volt a hordozhatóság mintaképe: a készüléket a gyártó kifejezetten az asztali PC-k lecserélésére szánta. Az új fejlesztések megjelenésével időszerűvé vált a ráncfelvarrás; ennek köszönhetően immár az Intel legújabb, Core 2 Duo processzora dolgozik benne. Ezt 2 GB-nyi kétcsatornás, DDR 2 SDRAM látja el adatokkal.

A notebook másik érdekessége, hogy az általunk is nemrég bemutatott új ATI grafikus processzor, a Mobility Radeon X1700-as chip teljesít benne szolgálatot. Emellé a gyártó 256 MB-nyi GDDR 3 videomemóriát pakolt, így a nagyméretű textúrák megjelenítése sem okozhat nehézséget. Kijelzőfelület ehhez pedig bőven rendelkezésre áll: az LCD WUXGA, azaz 1920 x 1200 pixeles natív felbontásra képes. A videovezérlő HDMI portján keresztül a HD TV is támogatott, melyet a készülékbe szerelt HD DVD meghajtó láthat el adatokkal.

Felkészítették analóg és digitális adások kezelésére is egy TV tuner révén a készüléket, így a Windows XP Media Center Edition minden képessége kihasználható rajta. A vázban négy fő hangszóró és egy kicsis subwoofer is helyet kapott, bár ez nyilvánvalóan nem képes tökéletes házimozi élményt előállítani.

A vezetékmentes csatlakozást (802.11a/b/g, Bluetooth 2.0) is támogató Asus W2 ára pillanatnyilag még nem ismert.

Fizikai paraméterek

Méret: 39,5 x 29 x 3,5 cm
Tömeg: 3,3 kg



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés