Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tűzijáték a nappaliban – felrobbant a notebook!

Laptop

Tűzijáték a nappaliban – felrobbant a notebook!

A brit családot valósággal sokkolta a detonáció.

Egy leicestershire családban történt meg az az eset, mely a múlt hét végén került napvilágra. A család birtokában levő, Dell által forgalmazott noteszgép megadta magát az enyészetnek – ám a legtöbb elektronikai eszközzel ellentétben, ez a masina igen látványos „temetést” rendezett magának. A július 25-én, látszólag minden ok nélkül, spontán bekövetkezett jelenség ledöbbentette az Allen családod.

A történetben szereplő Latitude C600-ast semmilyen külső hatás nem érte, állítják a tulajdonosok, akik szerint a notebook éppen egy játékok töltött be, amikor a detonáció bekövetkezett. Shaun Allen, a 39 éves családapa a helyi Leicester Mercury újságnak a jelenséget valóságos tűzijátékként, a szétrepülő akkumulátordarabkákat rakétaként írta le. A férfi szerint akkora erejű volt a robbanás, hogy egyes részek még a plafonnak is nekicsapódtak. Mindezek mellett a notebook a „ha veszik a lúd, vesszen a disznó is” elv alapján nemcsak önmagát semmisítette meg, hanem lángba borította a kanapét és a szőnyeget is.

A családapa egyébként beismerte, hogy a notebookot nem közvetlenül a Delltől, hanem egy helyi boltban vásárolta, durván egy évvel a júliusi eset előtt. Az 500 fontba kerülő masinában ráadásul nem a forgalmazó által alkalmazott akkumulátor dolgozott, tehát elvileg nem kellene garanciát vállalnia a vállalatnak. A Dellnél mégis úgy döntöttek, hogy jó szándékuk jeleként egy új notebookot adnak a család számára.

A történtekért tehát nem az a már általunk is többször is ismertetett Sony akkumulátor volt a felelős, ami miatt a Dell közel 4 millió noteszgép-energiaforrást volt kénytelen visszahívni. Mindazonáltal az eset nem a legjobbkor jött a vállalatnak, hiszen a cég renoméját a túlmelegedő akkumulátorok így is megtépázták – az Apple-lel egyetemben, hiszen ez utóbbi is az ominózus Sony telepeket használta számos notebookjában.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés