Connect with us

Hirdetés

technokrata

Óriási fényerejű új Canon objektív

Laptop

Óriási fényerejű új Canon objektív

A Canon bejelentette legújabb, L-sorozatú objektívjét.

Az EF 50mm f/1.2L USM a legszélesebb blendenyílással és igen finom mélységélesség-állítási tulajdonságokkal rendelkezik a jelenlegi EF választékon belül. Várhatóan népszerű lesz az esküvői és portréfotósok körében, de a fotós újságírók is előszeretettel használják majd. Az új modellbe is a Canon népszerű, nagysebességű autofókusz mechanizmusa került beépítésre, és az objektív majdnem tökéletesen kör alakú blendét használ, amely egyenletesen homályos fókuszon kívüli területeket eredményez.

Specifikációk:
-A legújabb ultraszonikus (USM) motor a gyors és majdnem teljesen csendes autofókusz mozgatáshoz
-Folyamatosan használható kézi élességállítás
-Super Spectra lencsebevonatok, és optimalizált lencsealakok a becsillogás és a szellemkép kialakulásának elkerülésére
-Por- és nedvességálló tömítések
-Nagy, kör alakú blende az attraktív, egyenletes háttér-elmosódás eléréséhez
-A távolságra vonatkozó információk visszaküldése az E-TTL II vaku-algoritmusnak, minden jelenlegi digitális EOS fényképezőgép esetén
-Minimális fókusztávolság: 45 centiméter
-Napellenző és tok mellékelve.

A maximális f/1.2 blendenyílás a jelenlegi Canon objektívek közül a legszélesebb, így ideális a vaku nélküli beltéri fényképezéshez, amely tipikusan a fotós újságírók és esküvői fotósok számára előnyös, akik nem szeretnék megzavarni az eseményt a vaku villanásával.

A legújabb gyűrű típusú ultraszonikus motor (USM), a nagysebességű processzor és a továbbfejlesztett AF algoritmusok biztosítják az igen gyors reagálású automatikus élességállítást. Az állandó nyomatékú motor nagysebességgel mozgatja a lencsecsoportot a megfelelő pozícióba, majd nagy pontossággal állítja meg, túlfutás nélkül. A fotósok a kézi fókuszgyűrűt elforgatva akármikor használhatják a kézi élességállítást anélkül, hogy előtte ki kellene kapcsolniuk az autofókusz módot.

A majdnem teljesen kör alakú blende egyenletesen homályos fókuszon kívüli területeket eredményez, és az extrém szűk mélységélesség a legnagyobb blendenyílásnál ideálissá teszi ezt az objektívet a portrékészítéshez. Az f/1.2 blendenyílással drámai hatásokat lehet elérni, például a modell szeme éles lehet, míg az arc többi része homályossá tehető.

A hagyományosan gyártott elemekből épített széles blendenyílású objektíveknél fellép a szférikus aberráció jelensége, amely a kép életlenedését, vagy optikai elmosódását okozza. Ennek megakadályozására a 8 lencsetag, 6 csoport konstrukcióba egy nagy aszférikus lencsetagot is beépítettek, amelynek precíz, változó görbülete és különleges konstrukciója van. Az aszférikus tag biztosítja az élességet és a megfelelő kontrasztot a teljes gyújtótávolság- és blendenyílás-tartományban.

Az EF 50mm f/1.2L USM objektív az optimalizált lencseformákkal és a lencsén belül speciális antireflektív anyaggal csökkenti a nem kívánt fényvisszaverődéseket, ezenkívül azonban a Canon által szabadalmaztatott Super Spectra bevonatot is használja az egyes lencsetagokon. Ez a bevonat sikeresen csökkenti a becsillanás vagy a szellemkép kialakulásának esélyét – ezek a jelenségek az érzékelőről visszatükröződő kép miatt gyakoribbak a digitális fényképezőgépek esetében. A megnövelt fényelnyelésű bevonat csökkenti a lencsetagok becsillanásának mértékét, így torzítatlan, természetes színű képek készülhetnek.

Ha az EF 50mm f/1.2L USM objektívet együtt használják a Canon EX Speedlite vakuk egyikével EOS fényképezőgépeken, akkor az objektív átküldi a távolságra vonatkozó információkat az E-TTL II vakurendszernek, szemmel látható javulást eredményezve a vakus expozíciómérés terén.

Külön az EF 50mm f/1.2L USM számára készített napellenző és puha objektívtartó is kapható opcionális tartozékként. Összhangban a Canon környezetvédelmi filozófiájával, az objektív csak ólommentes üvegből készült alkatrészeket tartalmaz.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés