Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Gigabyte Silent-Pipe II Hűtés

Laptop

A Gigabyte Silent-Pipe II Hűtés

A Gigabyte Silent-Pipe II hűtésű kártyákat arra tervezték, hogy halkan üzemeljenek – s teljesítmény tekintetében sem kell szégyenkezniük. Figyelembe véve azonban a sebesség és a halkság kombinációját, a házban jó szellőzésre lesz szükség.

A videokártyák hűtésének legnagyobb öröklött problémája az, hogy a PC házakat úgy tervezték, hogy elölről (lent) hátrafelé (fent) terjedjen a légáram. Ezzel a legtöbb esetben nincs is gond, azonban a videokártyák processzora többnyire a nyák alsó részére kerül. Amint a hő emelkedni kezd, beszorul a videokártya alá, s nem tud kilépni a házból. A hagyományos passzív megoldások emiatt nem működnek igazán hatékonyan.

A legtöbb mai videokártya két slotot foglal el, s közvetlenül távolítja el a hőt saját maga közeléből – ez hatékony, de zajos megoldás.

A Gigabyte Silent-Pipe II hűtője egyedülállóan oldja meg ezt a problémát. A Silent-Pipe II is két slotot igényel, azonban nincs rajta ventilátor: az áramló hő a videokártya aljánál távozik, s hideg levegő áramlik a helyébe.
A Silent-Pipe II a videokártya mindkét oldalát hűti, azonban a memóriák hűtésére nem szolgál megoldással. Ez korlátja lehet a memóriák tuningolásának, amint azt később látni fogjuk.

Ez mind szép és jó, de a kérdés az, hogy a Silent-Pipe II miképpen boldogul a való életben?



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés