Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jelentősen csökkentette a Hungarotel végződtetési díjait a hatóság

Laptop

Jelentősen csökkentette a Hungarotel végződtetési díjait a hatóság

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsának legfrissebb határozatával elfogadta és jelentősen csökkentette a Hungarotel végződtetési díjait – jelentette be az NHH.

Az NHH Tanácsa néhány nappal a másik négy jelentős piaci erejű (JPE) vezetékes szolgáltató – Emitel, Invitel, Magyar Telekom és Monortel – referencia összekapcsolási ajánlataiban foglalt díjak 10-50 százalékos csökkentése után meghozta határozatát a Hungarotel esetében is.

A Hungarotel egyszeri díjai közül a helyi hívásvégződtetés átlagára 24 százalékkal, 2,31 Ft/percre csökken. A verseny szempontjából kiemelkedő fontosságú egyszeri tételek közül a Hungarotel esetében a közvetítőválasztás díja 54 százalékkal, 1354 forintra, a számhordozás beállításának egyszeri díja pedig közel 40 százalékkal, 2.516 Ft-ra csökken.

Mivel az egyszeri díjak jelentős csökkentése a szolgáltatók és így ügyfeleik számára a számhordozás, valamint a közvetítőválasztás feltételeit teszi kedvezőbbé, így az NHH várakozásai szerint a Hungarotel szolgáltatási területén is tovább erősödhet a verseny.

A referencia összekapcsolási ajánlatok jelentik a távközlési piacon működő szolgáltatók közötti nagykereskedelmi szerződések alapját. Az öt jelentős piaci erejű szolgáltatót az NHH Tanácsa 2005-ös, a híváskezdeményezésre és hívásvégződtetésre vonatkozó határozataival kötelezte, a referencia összekapcsolási ajánlatok benyújtására. A Tanács idén március elején publikált határozattervezeteiben jelezte, hogy a forgalmi díjakat várhatóan 10-20 százalékkal, az egyszeri tételeket pedig esetenként több mint 50 százalékkal fogja csökkenteni.

A Tanács a határozattervezetekre beérkezett, sok esetben hasznos észrevételeket tartalmazó vélemények értékelése és lehetőség szerinti figyelembevétele után hozta meg végleges határozatait.

A 2004 júniusa óta érvényes tarifákat felváltó határozatokban a Tanács egységesítette a referencia összekapcsolási ajánlatokba foglalt szolgáltatásokat, és a szolgáltatók költségszámítása alapján jelentős mértékű árcsökkentésről döntött. A csökkentés nyomán a közvetítőválasztás egyszeri díja az öt JPE szolgáltató esetében eltérő mértékben, de átlagosan mintegy 50 százalékkal, 1.500 forintos szintre, a számhordozás díja pedig szolgáltatónként 30-40 százalékos csökkentéssel 2.600 forint alá csökken.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés