Connect with us

Hirdetés

technokrata

Továbbra sincs döntés a Magyar Telekom évi rendes közgyűlésének időpontjáról

Laptop

Továbbra sincs döntés a Magyar Telekom évi rendes közgyűlésének időpontjáról

A Magyar Telekom bejelentette, hogy a folyamatban lévő vizsgálat miatt, amely következtében a Társaság pénzügyi eredményeinek elfogadása nem zárult le, az évi rendes Közgyűlés időpontjáról továbbra sem született döntés.

A Magyar Telekom Igazgatósága a vizsgálat és az auditálási folyamat jelenlegi állását áttekintve úgy határozott, hogy nem hívja össze az évi rendes Közgyűlést, mivel még mindig folyik a vizsgálat az egyik leányvállalata által kötött két, tanácsadási szolgáltatásokra vonatkozó szerződés ügyében.

A Magyar Telekom 2006. február 13-án közzétett, nem auditált 2005. évre vonatkozó pénzügyi beszámolója alapján az Igazgatóság a tavalyi évihez hasonló mértékű, 70 Ft körüli osztalék kifizetését tartja indokoltnak minden 100 Ft névértékű törzsrészvény után. Az Igazgatóság az osztalék pontos összegére vonatkozó javaslatát azonban majd a vizsgálat, illetve az azt követő audit lezárása után fogja megtenni, melyet a Közgyűlés fog jóváhagyni.

Mint azt a Magyar Telekom 2006. március 30-án, illetve 2005. évi eredményének 2006. február 13-i bejelentésekor egyaránt közzétette, a Társaság jelenleg is vizsgálatot folytat az összesen mintegy 700 millió forint értékben megkötött tanácsadási szerződések ügyében annak megállapítására, hogy a szerződések megkötése ellentétes volt-e a társaság szabályzataival, illetve a releváns jogszabályokkal. A független jogi tanácsadó vezetésével és az Audit Bizottság felügyelete alatt zajló vizsgálat jelenleg is tart, és e pillanatban még túl korai annak kimenetelére következtetni. A Magyar Telekom Igazgatósága döntést hozott arról, hogy bizonyos munkavállalókat átmeneti időre mentesít a munkavégzés alól. A Társaság a vizsgálatról értesítette a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét, valamint az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletét és Igazságügyminisztériumát, és kapcsolatban áll a fenti hatóságokkal a vizsgálat állását illetően. A Magyar Telekom elkötelezett az iránt, hogy teljes mértékben megfeleljen az előbb említett és más, az ügyben illetékes hatóságok követelményeinek és igényeinek.

A Magyar Telekom az évi rendes Közgyűlésnek a fenti okból történő csúszása miatt nem tud majd tartani bizonyos, a magyar törvények és szabályozások által előírt határidőket a Közgyűlés által elfogadott auditált éves beszámolók elkészítésére (beleértve az éves adózott eredmény felhasználásáról szóló határozatot is) és a Budapesti Értéktőzsde, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete valamint a Cégbíróság felé történő benyújtására vonatkozóan. A Társaságot hátrányos jogkövetkezmények is érhetik Magyarországon és az Egyesült Államokban a jelentési kötelezettségek további elmulasztása, illetve más törvényi előírások megszegése miatt.

A Társaság törekszik arra, hogy az ésszerűen lehetséges legrövidebb időn belül megtartsa évi rendes Közgyűlését és elfogadtassa éves eredményeit, valamint az osztalékfizetésre vonatkozó javaslatot.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés