Connect with us

Hirdetés

technokrata

Két motor egy F1 autóban – két agy egy koponyában

Laptop

Két motor egy F1 autóban – két agy egy koponyában

Az Intel logót viselő BMW Sauber Forma 1-es autó motorjának hangja által kísérve Christian Morales, az Intel EMEA régiós ügyvezető igazgatója ismertette cége elképzeléseit egy olyan új mikroarchitektúrára vonatkozóan, amelyet nagy teljesítményű, ugyanakkor hatékonyabb energiafelhasználású, többmagos mobil és asztali gépekbe, valamint szerverekbe szánnak.

Bemutatott továbbá számos más tervet is arra vonatkozóan, hogyan lehet az emberek számára megkönnyíteni a munkavégzést és a szórakozást akár otthon, az irodában vagy útközben.


˝Egy új, hatékonyabb energiafelhasználású mikroachitektúra és a ˝több agyas˝ processzorok kombinációja azon törekvésünkkel párosulva, hogy nagyobb fokú biztonságot, virtualizációt és kezelhetőséget nyújtsunk, valamint technológiai, egészségügyi és informatikai cégek tízezreivel dolgozzunk együtt, egyedülálló lehetőséget kínál az iparágnak arra, hogy újradefiniáljuk: mit nyújthatnak nekünk a számítógépek˝ – mondta el Christian Morales, az Értékesítési és Marketing Csoport alelnöke, valamint az Európai, Közel- Keleti és Afrikai régió ügyvezető igazgatója. ˝Törekvéseinket leginkább ahhoz tudnám hasonlítani, mintha alapul vennénk a BMW Forma 1-es autóját, hozzáadnánk még két motort, több tulajdonságot, és drasztikusan megnövelnék az autóval futható kilométerek számát˝.

Morales Európában most elsőként mutatta be az Intel 2001 óta első új mikroarchitektúráját, és ismertette hivatalos nevét is: Intel Core Mikroarchitektúra. Ez a tervezet lesz az alapja a notebook-ok számára tervezett Merom kódnevű, az asztali gépekbe szánt Conroe kódnevű, valamint a szerverekhez tervezett Woodcrest kódnevű processzoroknak. Természetesen mindegyik processzor több maggal rendelkezik majd. Morales szintén Európában első alkalommal mutatta be a Clovertown kódnevű négymagos processzort, amely egyszerre nyolc szálon, illetve feladaton képes dolgozni ugyanabban az időben.

Az Intel filmgyártó, tévés, szórakoztató elektronikai, sport és játékgyártó cégek százaival működik együtt annak érdekében, hogy olyan új digitális otthoni szórakozási tartalmat fejlesszek ki, amelyek kihasználják a cég új, Intel Viiv technológiáján alapuló személyi számítógépek nyújtotta lehetőségeket. A napjaink legfejlettebb technológiáját megtestesítő személyi számítógépek segítségével áthidalható a számítástechnikai világ és a szórakoztató elektronika között meglévő rés, így a nézők választhatnak, hogy digitális tartalmaikhoz számítógépükön, tévéjükön vagy kézi eszközeiken szeretnének hozzáférni – mindezt a lakás bármelyi helyiségében.

Az Intel Viiv technológia számos Intel alapú hardvert és szoftvert tartalmaz, beleértve ebbe az Intel Pentium D, Pentium Extrene Edition és Intel Core Duo processzorok választékát, és olyan szórakozási opciókat, mint az 5.1-es vagy jobb hangminőség és HD video, instant-on technológia és távoli hozzáférés.

Morales mellett a Warner Bros. alelnöke és ügyvezető igazgatója, Wilfried Geike is megjelent, aki beszámolt a Warner Bros., és a Bertelsmann csoporthoz tartozó Arvato Mobile által alapított In2Movie közös vállalatról. Az In2Movie egyszerű és magas minőségű hozzáférést biztosít majd mozifilmekhez és televíziós sorozatokhoz, azok DVD-n való megjelenésével egyidőben, és ez az Intel Viiv-on bevizsgált szolgáltatás jobb nézői élményt tesz majd lehetővé.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés