Connect with us

Hirdetés

technokrata

Logitech MX610 balkezes lézeregér

Laptop

Logitech MX610 balkezes lézeregér

A Logitech bejelentette, hogy véget vet a balkezes emberekkel szembeni negatív diszkriminációnak.

A világ néhány legokosabb és legkreatívabb embere két keze közül a ballal bánik ügyesebben, mégis alkalmazkodniuk kell a jobbkezeseknek kialakított környezethez. Bár sokuknak sikerült a nehézségek ellenére jól alkalmazkodniuk – vegyük csak például Leonardo Da Vincit, Arisztotelészt, Mahatmah Gandhit, Albert Einsteint, Winston Churchillt vagy Mozartot -, most végre a balkezeseknek is lesz miből választani, ha számítógépes egeret vásárolnak. A bal tenyér alá tökéletesen illeszkedő Logitech MX610 Left-Hand Laser Cordless Mouse balkezes vezeték nélküli lézer-egér ugyanakkora tudással bír, mint jobbkezes párja.


A balkezes számítógép felhasználók – még maga a Logitech elnök-vezérigazgatója, Guerrino De Luca is – egészen mostanáig csak kétkezes kialakítású egereket használhattak, vagy vállalniuk kellett, hogy számukra természetellenes módon jobb kezükkel navigáljanak a képernyőn. Ez hosszútávon kényelmetlen és bosszantó is lehet.

A hüvelykujjal és a kisujjal kényelmesen közrefogható kontúrnak köszönhetően a Logitech MX610 Left-Hand Laser Cordless Mouse természetesen illeszkedik a bal kéz alá. Az egér puha fogópárnái hosszú időn át is komfortos érzést biztosítanak.

Az egér a díjnyertes Logitech MX610 Laser Cordless Mouse pontos tükörképe. 10 nyomógomb kapott rajta helyet, köztük e-mail és szöveges üzenetküldő gombok is, amik világítva jelzik, ha új üzenetünk érkezik a Microsoft Outlook, a Windows Messenger, az MSN Messenger, vagy a Yahoo! Instant Messenger alkalmazások bármelyikében. A 10 méteres vezeték nélküli hatósugár lehetővé teszi, hogy a számítógéptől eltávolodva is értesüljünk róla, ha fontos üzenetet kapunk. Az egéren hangerőszabályzó és némító gombok is vannak, amikkel irányíthatjuk a számítógépes zenehallgatást. A Logitech Tilt Wheel Plus Zoom gördítőkereke lehetővé teszi, hogy nyitott dokumentumokat, képeket és weboldalakat könnyedén görgethessük jobbra-balra, fel-le, vagy éppen belenagyítsunk, ha kell.

A Logitech lézeres megoldásával a Logitech MX610 balkezes egér az optikai egereknél pontosabban követi mozdulatainkat, és többféle felületen működik. A Logitech volt az első cég, mely lézeres követést alkalmazott egereiben. A lézerfény precíz természete lehetővé teszi, hogy az egér sokkal nagyobb felületi részletességgel ˝lásson˝, mint a hagyományos LED-et használó társai.

A Logitech MX610 balkezes lézeregérhez USB csatlakozóval ellátott mikro-vevőegység tartozik, ami a számítógépbe dugva azonnal összekapcsolódik az egérrel. Miközben az egér és a vevőegység folyamatosan kommunikálnak, az egér időnként érzékelheti rádiójelei fennakadását vagy zavarát. Ilyenkor a másodperc törtrésze alatt másik csatornára vált, ahol ezek a zavarok nem észlelhetők. A miniatűr vevőegység megkíméli a felhasználót a rendetlenségtől, amit a régebbi nagyobb méretű vevők okoztak a számítógép körül.
Intelligens energiagazdálkodás

A Logitech MX610 balkezes egér elem-élettartama szokásos használat mellett akár három hónap is lehet, ami igazán figyelemre méltó eredmény, ha számításba vesszük nagy teljesítményű Logitech MX lézeres motorját. Az egér az elemek frissességét úgy őrzi meg, hogy a számítógéppel együtt ki- és bekapcsolódik, amikor kell. Vezeték nélküli adatainak küldése és fogadása közben érzékelni tudja, ha a számítógép készenléti módba került, vagy kikapcsolódott, és ilyenkor saját áramellátását is kikapcsolja. Ha az elemek gyengék – vagyis kevesebb, mint 10 százalékos töltöttségi szinten vannak – az egéren kigyullad egy figyelmeztető fény.

A Logitech MX610 Left-Hand Laser Cordless Mouse március végétől lesz kapható világszerte. Javasolt fogyasztói ára 59,99 euró.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés