Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sony DSC-R1: SLR-ek nyomában

Laptop

Sony DSC-R1: SLR-ek nyomában

A bridge fényképezők úgy festenek, mint az SLR-ek, de fix lencsét és elektronikus képkeresőt használnak. Az amatőrök köreiben igen népszerűek, de gyakran kritizálják őket a kisméretű érzékelőik miatt, ami miatt nehéz állítani a mélységélességet; az eredmény pedig zajos lesz a magasra állított érzékenység miatt. A Sony az első aki átlépi ezeket a korlátokat az R1-gyel. Vajon érdemes begyűjteni egyet?

A 24 mm-es látószögön kívül a fő érv az R1 mellett a képminősége – ami jobb, mint a kisebb szenzorral ellátott bridge kameráké -, és a beállítható nagyobb érzékenység, már-már az SLR-rek szintjén (ISO 800 – 3200).Ebből a szemszögből az R1 a kívánt eredményt hozza. Az R1 zoomja igazán kiváló minőségű, lényegesen jobb, mint a legtöbb SLR-hez adott eszközökkel (kivéve a Nikon 18-70 mm-esét). A képzaj is elfogadható szinten van a tipikus SLR-ekhez képest – ez azt jelenti, hogy az érzékenységek teljesen használhatók maradnak egészen ISO 1600-ig, s az ISO 3200 is elfogadható, ha megbarátkozunk némi látható zajjal, és a képélesség látható csökkenésével.
A Sony R1-ről közvetlenül leszedett legmagasabb minőségű JPEG képeit a Paint Shop Pro X-szel optimalizálva a 3 MB-os méret alatt maradhatunk. A 22″-os, 1600×1200-as felbontású monitorunkon semmilyen minőségromlást nem volt látható.


A szokásos tesztképünk minimális gyújtótávolság és átlagos rekesz mellett (f/5.6). Látható, hogy az eredmény kiváló, kivéve a kép sarkait.


f/2.8 és minimális gyújtótávolság mellett a lencse teljesen használható maradt a bonyolult körülmények ellenére!


f/5.6 mellett a visszaadás és a kontraszt kicsit jobb lett. Ez teljesen normális.


A fókuszpont másik oldalán a telefotó is jó kontrasztú és hűségű eredményt produkált.


Mint látható, az ISO 800 mellett készült fotók kevés zajt tartalmaznak, és egy kevés élesség is odaveszett.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés