Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ legkisebb 10x-es optikai zoomos fényképezőgépe

Laptop

A világ legkisebb 10x-es optikai zoomos fényképezőgépe

A Panasonic bejelentette, hogy megjelent a piacon az új, 5 megapixel felbontású LUMIX DMC-TZ1, a világ legkisebb 10-szeres optikai zoommal ellátott digitális fényképezőgépe.

A kiváló teljesítményű, optikai képstabilizátorral szerelt LEICA DC objektívet egy kompakt, könnyen hordozható testbe építették be. Ezt a visszahúzható lencsék tükrös rövidített optikával való ötvözése teszi lehetővé, amely technológia a világon elsőként került alkalmazásra.


Csakúgy, mint a LUMIX-sorozat egyéb modelljei, a TZ1 is rendelkezik MEGA O.I.S. (optikai képstabilizátor) technológiával, amely mára alaptulajdonsággá vált a piacon szereplő digitális fényképezőgépeknél. A kézremegés mindig is kritikus tényező volt bizonyos fényképezési helyzetekben, mint például rendkívül közeli (makró) felvételeknél, gyenge beltéri fényviszonyok mellett, éjszaka történő fotózásnál, vagy nagy zoomátfogás használata esetén, amikor a kéz legkisebb mozgása is homályossá tehette, s így elronthatta a képet. A MEGA O.I.S. technológia azonban tiszta, szép képek készítését teszi lehetővé minőségi kompromisszumok nélkül.

A TZ1 teljesítményének további fokozására szolgál az újonnan kifejlesztett képfeldolgozó áramkör, a Venus Engine III, amely külön-külön érzékeli a színekből és a fénysűrűségből származó zajosodást, és csak a képminőséget jelentősen rontó, kromatikus zajokat szűri ki. Ennek eredményeképpen magas fényérzékenység érhető el, ami lehetővé teszi ISO 800-as érzékenységi szinten teljes felbontásban történő fényképezést.
A MEGA O.I.S. és a nagy érzékenységű felvétel sikeres kombinációja segít, hogy bármilyen fényképezési helyzetben kiküszöböljük az elmosódás jelenségét.

A TZ1 nagy fényerejű, 2,5 colos nagy felbontású (207.000 pixeles) kijelzővel rendelkezik. Ennek segítségével egyszerűen és jól láthatóan tekinthetjük meg képeinket kritikus megvilágítási helyzetekben is, mivel a készülék a fényviszonyoknak megfelelően, automatikusan szabályozza a kijelző fényerejét. További újítás, hogy a TZ1-gyel egyetlen feltöltéssel 250 képet készíthetünk (CIPA), mivel az új Venus Engine III energiaigénye a Venus Engine II-höz képest csupán 80 %. A reakcióidőket tekintve a zárkioldási késedelem minimum értéke 0,006 másodperc, a zárköz pedig körülbelül 0,5 másodperc. A lineáris AF-rendszer használata tovább gyorsítja az autofókusz működését, amelyet gyorsasága miatt már eddig is nagyra értékeltek egyéb LUMIX modellek kapcsán. A fényképezőgép 0,95 másodperc alatt teljesen üzemkész, ami a piacon szereplő összes, zoom-objektíves digitális fényképezőgépnél gyorsabb.

Sorozatfelvétel üzemmódban a TZ1-gyel 3 kép/másodperc sebességgel maximális felbontású képeket készíthet. Lehetséges továbbá folyamatos sorozatfelvételt készíteni, amelynek csupán a beépített memória, illetve az SD memóriakártya kapacitása szab határt.

A LUMIX DMC-TZ1 szó szerint ˝többcélú˝ fényképezőgép, amelyet a hatékony 10-szeres optikai zoom, és a kettős képstabilizálás – a MEGA O.I.S. és a nagyfokú érzékenység – kitűnően használhatóvá tesz szinte minden fényképezési helyzetben. Kompakt mérete révén könnyen szállítható; tökéletes útitárs a kedves pillanatok megőrzésére.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés