Connect with us

Hirdetés

technokrata

T-Online: nincs megtévesztett ügyfél

Laptop

T-Online: nincs megtévesztett ügyfél

A GVH határozata szerint a vállalat 2005 júliusa előtti hirdetései nem voltak megtévesztők.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) legutóbbi – bírságot mellőző – elmarasztaló határozata kapcsán a T-Online Magyarország meggyőződése, hogy nem tévesztette meg az ügyfeleit. A vállalat üdvözli, hogy a versenytanács nem tett negatív észrevételeket az általa korábban meghozott felmondásokkal és az azóta bevezetett eljárással kapcsolatban.

A T-Online Magyarország a versenytanácsa határozata kapcsán felhívja a figyelmet, hogy a vállalat a nagykereskedelmi partnerrel történt tavalyi megállapodás óta csak forgalomfüggő és forgalomfüggetlen díjazású szolgáltatást nyújt. A társaság szerint a korlátlanság és a forgalomfüggetlenség nem ugyanaz: a forgalomfüggetlenség annyit jelent, hogy a felhasználó igénye szerint mindössze 100 kilobyte-ot, vagy akár 300 gigabyte-ot is letölthet egy hónap alatt, miközben az általa fizetendő díj nem változik.

A versenytanács indoklásában elhangzott: a bírságtól eltekintenek, mert a T-Online Magyarország együttműködött azokkal a szakmai szervekkel, amelyek tárgyalásokat kezdeményeztek a szerződések felmondása után. A versenytanács továbbá nem vitatta a cég lépéseinek (felmondások, illetve az ÁSZF-módosítás alapján az extrém felhasználók esetében követendő eljárás) jogszerűségét sem: a határozat szerint a vállalat 2005 júliusa előtti hirdetései nem voltak megtévesztők.

A T-Online Magyarország egyúttal üdvözli, hogy a versenytanács nem tett negatív észrevételeket a felmondásokról és a bevezetett eljárásról. A cég az írásbeli határozat elemzését követően dönt arról, hogy bíróságon a forgalomfüggetlen jelző megtévesztő jellegét felülvizsgáltassa.

Előzmények
A társaság 2005. augusztusában 48 ADSL előfizetőjének gazdasági okok miatt, az elektronikus hírközlésről szóló törvénynek megfelelően, 60 napos felmondási idővel felmondta a szerződését. A 48 előfizető mindegyike lakossági célú egyéni ADSL Internet-hozzáférési csomag előfizetője volt, és hűségnyilatkozatuk lejárt. Az érintett ADSL csomagokat a felmondási idő lejártáig a 48 felhasználó korlátlanul, azaz a szerződésében szereplő átalánydíjért bármilyen forgalmi korlátozás nélkül használhatta – ahogy azt a vizsgálati jelentés is megállapította. A 48 érintett előfizető adatforgalma az adott csomagokra előfizető felhasználók átlagának kb. harmincszorosát tette ki (nem lakossági célú felhasználás), ezzel tartósan veszteséget generáltak a cég számára. Ezért élt a vállalat a felmondás szerződésben is rögzített lehetőségével.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés