Connect with us

Hirdetés

technokrata

Képstabilizátoros Panasonic LUMIX újdonság

Laptop

Képstabilizátoros Panasonic LUMIX újdonság

A Panasonic új, 5 megapixeles LUMIX modellje a DMC-LS2, amely a kézremegést kompenzáló MEGA O.I.S. optikai képstabilizátorral és 3-szoros optikai zoomos objektívvel rendelkezik, s melynek energiaellátásáról mindössze két AA-elem gondoskodik.

A MEGA O.I.S. olyan képstabilizáló rendszer, amely a kézremegés hatásának semlegesítésével biztosítja az éles képek készítését a legmostohább körülmények között is. Ezt a ˝fotográfiai szabvánnyá˝ vált technológiát a Panasonic iparágelsőként vezette be a kompakt digitális fényképezőgépeknél, gyakorlati hasznáról pedig mára maguk a felhasználók tanúskodnak széles körben szerte a világon.


A korábbi DMC-LS1-hez képest az LS2 megújult külsővel, sokkal kompaktabb, elegánsabb formában jelent meg. Ami a teljesítményt illeti, az LS2 az 1-pontos, nagysebességű AF beépítésének köszönhetően gyorsabb autofókusszal rendelkezik. A könnyebb és kényelmesebb fotózás érdekében a beépített motívumprogramok száma is emelkedett (tizenháromra), így a programozott beállítások többféle környezeti viszony esetén alkalmazhatók. Az LS2-es ˝agyát˝ képező Venus Engine Plus hatékonyan csökkenti az energiafogyasztást, meghosszabbítva ezzel az elem élettartamát, ugyanakkor fenntartja a gyors reakcióidőt és a kiváló képminőséget.

Mindannyian emlékezhetünk rá, hogy a kéz remegése által okozott elmosódás a digitális fényképezés egyik legnagyobb problémája volt. Éppen ezért szeretnénk még néhány szó erejéig kitérni a MEGA O.I.S. technológiára, mielőtt részletesebben bemutatjuk termékünket.

Általánosságban véve a fényképezőgép kompakt mérete nagyon hasznos a hordozhatóság szempontjából, míg az LCD-s fotózás a megtekintést teszi kellemesebbé. Ezek az előnyök ugyanakkor hátrányt is jelentenek, ha a képalkotás stabilitását nézzük. Ezeket a hátrányokat segít leküzdeni a MEGA O.I.S.. Olyan helyzetekben, amikor a spontán zajló események közepette nincs lehetőség a stabil pozíció biztosítására, vagy gyengén megvilágított beltéri, netán éjszakai környezetben fotózunk, ahol az alkalmazott zársebesség lassabb, netán telefotók vagy épp makrófelvételek készítésekor, amikor a legapróbb bemozdulás is tönkreteheti a képet, jól ismert jelenség a homályos végeredmény. A MEGA O.I.S.-sel még ilyen körülmények között is könnyedén készíthetünk gyönyörű, tiszta képeket. Ez a rendkívül fontos jellemző az AA-elemmel működő belépő szintű modellek közül kizárólag LUMIX-nál található meg.

A nagy teljesítményű Venus Engine Plus előnye egyértelműen megmutatkozik a gyors reakcióidőben, melynek köszönhetően másodpercenként három felvétel készíthető teljes felbontásban, sőt ˝Korlátlan Sorozatfelvétel˝ üzemmódban (Unlimited Consecutive Shooting) a memóriakártya, illetve a beépített memória tárkapacitásának mértékéig folyamatosan egymás után is készíthetünk képeket.

Mivel a 14 MB-os belső memória mindig elérhető, akkor is fotózhatunk, ha nincs a gépben SD-memóriakártya, és kedvenc képeinket bárhová magunkkal vihetjük. Emellett a készülék energiafelhasználása is figyelemre méltó, a tartozék AA OXYRIDE elemek élettartama akár 250 kép elkészítésére is elegendő (CIPA-szabvány alapján).

A DMC-LS2 különösen a belépő szintű felhasználók számára ideális kompakt készülék, mivel a MEGA O.I.S. mellett számtalan olyan támogató jellemzővel rendelkezik, mint például az üzemmódválasztó tárcsa, illetve a különböző motívumprogramok, melyek révén könnyen készíthetők gyönyörű, éles, megőrzésre érdemes fotók.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés