Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tartalmas fejlesztési csomag a hazai vállalkozásoknak

Laptop

Tartalmas fejlesztési csomag a hazai vállalkozásoknak

Az EU egyik fő prioritása a vámmentes piacrajutást biztosítása.

Szanyi Tibor, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium politikai államtitkára 2005. december 16-án felszólalt a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) Hongkongban folyó, hatodik miniszteri értekezletén.

A magyar delegáció vezetője rögzítette elvárásunkat, hogy a konferencia érdemi lökést adjon a WTO tárgyalások folytatásához és jövő évi sikeres befejezéséhez. Ehhez az szükséges, hogy kiegyensúlyozott előrehaladást érjünk el az összes tárgyalási területen.

Szanyi Tibor hangsúlyozta, hogy az Európai Unió által benyújtott átfogó tárgyalási javaslat érdemi kötelezettségvállalásokat helyez kilátásba az ipari termékek, a mezőgazdaság és a szolgáltatáskereskedelem területen. A javaslat egyúttal meghatározza az Unió elvárásait is partnereivel szemben. Az EU felelősségérzetét mutatja, hogy az agrárterületen, szigorú feltételekhez kapcsolva, lehetősége határait tükröző vállalásokat helyezett kilátásba. Most partnereinken a sor, hogy megfelelő rugalmasságot és kompromisszumkészséget mutassanak. Fontosnak tartjuk, hogy a tárgyalások sikeréhez, a fejlett országok mellett a feltörekvő gazdaságú fejlődő országok is új üzleti lehetőségeket teremtő piacnyitási lépésekkel járuljanak hozzá.

Magyar részről szorgalmazzuk, hogy a miniszteri értekezlet kiemelten foglalkozzon a legkevésbé fejlett és más sérülékeny fejlődő országok problémáinak megoldásával. Így támogatjuk egy tartalmas fejlesztési csomag kialakítását és elfogadását, amely – többek között – vámmentes piacrajutást biztosít a legszegényebb országoknak. Ez a hongkongi értekezleten egyébként az EU egyik fő prioritása.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés