Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fénybolygó a Krisztina körúton

Laptop

Fénybolygó a Krisztina körúton

Az alkotás a Magyar Telekom meghívására és támogatásával jön létre.

December végén, immár ötödik alkalommal borul fényárba a Krisztina körút 55. alatt található Magyar Telekom Székház és az előtte fekvő park. A kortárs, interaktív, multimediális fényfestészeti installáció létrehozói Berkes Dóra és Kozma Péter. Az alkotás a Magyar Telekom meghívására és támogatásával jön létre, a cég az egész projektben szabad kezet adott a művészeknek koncepciójuk megvalósításához. A kültéri kiállítás december 19. és január 1. között látható.

Dorkandkozmáék védett művészeti eljárásuk, a ”raypainting” – magyarul fényfestészet – révén váltak világszerte ismertté és elismertté: vetítettek már alpesi szállodára és több száz éves művészeti akadémiára egyaránt. Látványos és grandiózus műalkotásaik az üvegfestészet és nagy teljesítményű vetítőgépek segítségével kelnek életre. Az üveglapokra vegyes technikával felvitt színeket mindig az adott városi felületekre komponálják: hidakon, házak falain, parkok, terek, utak felszínén elevenednek meg a káprázatosan gazdag képek. Míg Dóra az üvegképeket festi, addig Péter a teret provokáló projekt-szobrászatot végzi. A fővárosban korábban olyan közösségi tereket, tárgyakat sikerült kortárs műtárgyakká alakítaniuk, mint a Millenáris park, az Erzsébet híd, vagy legutóbb a lebontott bazársor helyén található régi-új Városháza tér. Mostani alkotásuk, a Fénybolygó komplex, teljes körű mikrovilágot alkot; a minden részletre kiterjedő érzék-közötti installáció újra teljesen elemeli a szemlélőt hétköznapi városi nézőpontjából.

A kültéri kiállítás 2005. december 19. és 2006. január 1. között látható minden nap sötétedéstől éjfélig, a Magyar Telekom székházának homlokzatán (Budapest I., Krisztina krt. 55.). A helyszínen büfé és internetterminálok várják a látogatókat, valamint kipróbálhatják az úgynevezett fény-térbútorokat is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés