Connect with us

Hirdetés

technokrata

AMD Athlon 64 processzoros újdonság a HP-től

Laptop

AMD Athlon 64 processzoros újdonság a HP-től

A HP nemrégiben bemutatott, AMD64 technológiával dolgozó nagy teljesítményű blade PC-je még nagyobb teljesítménnyel, biztonsággal és jobb menedzselhetőséggel gazdagítja a vállalat virtuális számítástechnikai kínálatát.

A HP konszolidált kilensinfrastruktúra (HP Consolidated Client Infrastructure, CCI) megoldásának legújabb eleme, a HP BladeSystem technológiára épülő HP bc1500 blade PC számottevően képes mérsékelni az IT-felügyelet költségeit. Csökkenti a hagyományos asztali gépeknél jelentkező kockázatokat (például lopás, vírusok, adatvesztés), ugyanakkor fenntartja a rájuk jellemző, személyre szabott használati élményt.

A cég becslése szerint a HP CCI bevezetése a tipikusnak számító négyéves életciklus alatt akár 50 százalékkal is mérsékelheti a teljes élettartamra vetített összköltséget (TCO) a hagyományos asztali gépekhez képest.
˝Máris érzékeljük a HP által ígért előnyöket: a fokozott biztonságot, az egyszerűbb felügyeletet és az alacsony TCO-t˝ – jelentette ki Corie Smith, a Cinergy vezető kliensszámítástechnikai szakembere. ˝A könnyebb szervizből és támogatásból eredően az új megoldás jóval olcsóbb a hagyományos PC-knél. Adataink biztonsága felől is nyugodtabbak vagyunk, hiszen soha nem kerülnek az adatközpont határain kívülre˝.

A szabványos HP CCI megoldásnál az ügyfél telephelyén elhelyezett hozzáférési eszközök (pl. HP Compaq vékony kliensek) biztonságos bejelentkezéssel (secure login) lépnek kapcsolatba a dedikált HP blade PC-kkel. A rendszer dinamikusan rendeli hozzá a felhasználókat a rendelkezésre álló blade PC -khez, amelyek az adatközpontban elhelyezett hálózati tárolókból hívják le a kívánt egyedi profilt. Ez a biztonságos, központosított modell egyszerűsíti az osztott PC-k menedzselését és nagy mértékben javítja az adatbiztonságot.

Emelt szintű adatbiztonság, felügyelet és teljesítmény
A HP CCI megoldás szerves részeként funkcionáló HP bc1500 blade PC rendkívül alacsony fogyasztású AMD Athlon 64 processzorral dolgozik. Nagy teljesítménye és rugalmassága révén ez a CPU támogatja az egyszerű átállást a 32 bitesről a 64 bites számítástechnikára. Az új blade PC felhasználói gyorsabban el tudják indítani alkalmazásaikat, nagyobb memóriát és jobb grafikus képességeket vehetnek igénybe, sőt a jövő virtualizációs technológiáinak előnyeit is élvezethetik.

A Microsoft Remote Desktop Connection szoftvernek köszönhetően a HP CCI megbízható teljesítményt nyújt a felhasználóknak a HP bc1500 blade PC-kel kiépített dedikált gép-gép kapcsolatban. A közvetlen kapcsolat révén kiküszöböli a szerveralapú erőforrásmegosztásra jellemző porting- és teljesítmény-problémákat. A HP a Microsofttal szorosan együttműködve garantálja ügyfeleinek a teljes körű hardver- és szoftvertámogatást.

Az IT-felügyelet terén a HP CCI együttműködik a HP Systems Insight Manager és a HP Rapid Deployment Pack fejlettebb verzióival, amelyek a HP ProLiant pengék kiosztását és figyelését is támogatják.
Ha a biztonságosabb bejelentkezés érdekében az ügyfelek SmartCard technológiákat is alkalmaznak, többtényezős autentikációval férhetnek hozzá a HP CCI blade PC-khez a HP t5000 sorozatú vékony kliensekről. Ez a megoldás a puffer-túlcsordulást okozó vírustámadások ellen is véd.

Piaci bevezetés, ár és garancia
A HP CCI megoldása az Egyesült Államokban és Ausztráliában már jelenleg is rendelhető, a magyarországi forgalmazásról egyelőre nincsenek információk. Ára régiónként változik. Az ügyfél specifikációja szerint rackre szerelt, konfigurált és tesztelt, komplett HP CCI megoldást a HP Factory Express szolgáltatása keretében lehet beszerezni. A HP bc1500 blade PC kielégíti a káros anyagok használatát korlátozó uniós RoHS irányelv követelményeit. A termékhez három év emelt szintű cseregarancia (Advanced Exchange) jár.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés