Connect with us

technokrata

Különdíjas magyar stand a kínai ´Hi Tech´ vásáron

Laptop

Különdíjas magyar stand a kínai ´Hi Tech´ vásáron

Az IHM támogatásával, az IVSZ és ITDH közreműködésével jött létre az önálló magyar stand.

A 2005. október 12-17. között a Kína úgynevezett szilíciumvölgyében megrendezett, 220 kiállítót felvonultató nemzetközi vásáron az IHM támogatásával megvalósult magyar stand nyerte el a kiállítás „Kiváló Pavilon” díját. A standon az elektronikus kormányzás és az Internet-biztonság területén különleges informatikai megoldásokat kínáló magyar IT-cégek mutatták be szolgáltatásaikat a nemzetközi közönségnek.

A Kína szilíciumvölgyének nevezett Shenzhen város nemzetközi „China Hi Tech Fair” vásárának színvonalát olyan — a nemzetközi piacon meghatározó — világcégek neve fémjelzi, mint a Hitachi, a közelmúltban az IBM személyi számítógépgyártó részét felvásárló Lenovo, valamint Kína legjelentősebb számítástechnikai és elektronikai eszközök gyártójának számító Konka, Skyworth és Great-Wall Computers.

A kormányzati és üzleti tárgyalások, továbbá az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) kiemelkedő szintű kapcsolatépítése Ázsiával, és az ennek eredményeként az IHM Shenzenben 2005. október 13-án megnyitott HTEC-China elnevezésű Magyar Technológiai Központja (www.htec.hu) Kínát a magyar IKT-szektor ázsiai megjelenésének egyik legfontosabb bástyájává emelte.


Klikk a képre!

Az IHM megalakulása óta kiemelt figyelmet szentel a kínai kapcsolatok építésének. A tárcának köszönhetően kialakult kiváló kormányzati kapcsolatokat jelzi az a tény is, hogy a shenzeni vásáron Magyarország kiemelt vendégként vehetett részt. Az IHM támogatásával, az IVSZ és ITDH közreműködésével létrejött önálló magyar standon többek között Zheng kínai miniszterelnök-helyettes is kitüntetett figyelmet szentelt az Internet-biztonság, elektronikus kormányzat és térinformatikai megoldásokat felvonultató magyar cégek kínálatának.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin