Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lufthansa Systems Hungária: információtechnológiai alkalmazások komplett fejlesztése

Laptop

Lufthansa Systems Hungária: információtechnológiai alkalmazások komplett fejlesztése

Lufthansa Systems: már tíz éve Magyarországon. A német informatikai szolgáltató cégcsoport budapesti leányvállalata ígéretes jövő elé néz.

A Lufthansa Systems Hungária Kft. tizedik évfordulóját ünnepli. 1995-ben a nemzetközi IT-szolgáltató, a Lufthansa Systems csoport első leányvállalataként hozta létre a magyar társaságot. A Lufthansa Systems Hungária Kft. ma már több mint 200 alkalmazottat foglalkoztat. A vállalkozás az IT-alkalmazások, ezen belül is leginkább a légi közlekedésben használt informatikai szolgáltatások fejlesztésének egyik fontos magyarországi központjává vált.

„Magyar leányvállalatunk ígéretes jövő előtt áll.” – mondta Wolfgang F. W. Gohde, a Lufthansa Systems CEO-ja. „Terveink szerint a budapesti vállalat a jövőben a légi közlekedésre összpontosító fejlesztési és kompetenciaközpontként működik majd.” – tette hozzá. Ennek jegyében a Lufthansa Systems Hungária különböző információtechnológiai alkalmazások komplett fejlesztéséért felel majd. A leányvállalat tevékenységi körének kiterjesztésével 100 új munkahely is létesül.

Tíz évvel ezelőtt a nemzetközi Lufthansa Systems csoport számos körülményt megvizsgálva döntött egy budapesti székhelyű leányvállalat alapítása mellett. Olyan érvek szóltak a magyar főváros mellett, mint a rendkívül magas színvonalú szakemberképzés, Magyarország kulcsszerepe a kelet-európai országok felé történő nyitásban, valamint a kedvező előrejelzések Budapest és körzetének gazdasági növekedésére vonatkozóan.

A magyar vállalat alapítása után, a kezdeti időszakban foglalkoztatott hatvan szakember megismerkedett az anyavállalat tevékenységének területeivel. Ezt követően a budapesti székhelyű leányvállalat egyre komplexebb feladatokat kapott és oldott meg sikerrel. A Lufthansa Systems Hungária így hamarosan a nemzetközi csoport egyik jelentős fejlesztési központjává vált. A magyar leányvállalat a légi közlekedés számára nyújtott informatikai szolgáltatások fejlesztésére specializálódott. Mérnökei jelentős mértékben hozzájárultak például a Lufthansa Légitársaság check-in rendszerével kapcsolatos fejlesztésekhez, de más légitársaságok számára is fejlesztettek értékesítési, menedzsment és utaskiszolgálási szoftvereket.

A Lufthansa Systems Hungária a mobilkommunikáció területén is rendelkezik tapasztalattal: a vállalat a Pannon GSM számára fejlesztett ki egy, az új tartalomszolgáltatások gyors bevezetését, valamint az üzenettovábbítás felgyorsítását lehetővé tevő szoftvert. A magyar leányvállalat további fejlesztései nagy mennyiségű adat kéziszámítógépekkel (Palm, Pocket PC) történő kezelésére kínálnak megoldásokat, mint például a Lufthansa Légitársaság nemzetközi menetrendjének vagy nagyméretű cégtelefonkönyveknek megvalósítása PDA-ra.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés