Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Magyar Hivatalos Közlönykiadó a Legfelsőbb Bírósághoz fordul a ´jogtár´-ügy miatt

Laptop

A Magyar Hivatalos Közlönykiadó a Legfelsőbb Bírósághoz fordul a ´jogtár´-ügy miatt

A Magyar Hivatalos Közlönykiadó közleménye.

„A KJK KERSZÖV Kft. egy, az elmúlt héten tartott sajtótájékoztatóján, valamint az ezt követően megjelent sajtócikkekben és egyéb internetes fórumokon a Magyar Hivatalos Közlönykiadó állítólagos „törvénysértő” magatartásával és cégünknek a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság „Elektronikus jogszabály-nyilvántartó rendszer használata” tárgyú nyílt közbeszerzési eljárásában ajánlattevőként történt részvételével kapcsolatban elhangzott valótlan állításaira reagálva az alábbiakat közöljük:

  • A Fővárosi Bíróság előtti per névhasználat kérdésében folyt, az ítélet nem az elektronikus jogszabály-nyilvántartó rendszer terméktől, illetve kapcsolódó szolgáltatásoktól, tehát nem gazdasági, vagy szakmai tevékenységtől tiltotta el cégünket,
  • a Polgári perrendtartás vonatkozó rendelkezései értelmében az ítéletben előírt határidők csak a határozatnak a féllel történt közlésétől kezdődnek,
  • mivel az ítéletet a mai napig nem kaptuk kézhez, ezért nem áll módunkban végrehajtani annak rendelkezéseit,
  • várhatóan 2005. november közepére tehető az a legkorábbi időpont, melytől kezdve az említett termékelnevezést nem használhatnánk, ettől függetlenül a névváltoztatást megtettük, termékünk új neve: Hivatalos Jogszabálytár CD,
  • ugyanakkor kezdeményezzük a jogerős ítélet Legfelsőbb Bíróság előtti felülvizsgálatát.

Mindezekre figyelemmel a KJK KERSZÖV Kft. cégünk „törvénysértő” magatartásával kapcsolatos állításai valótlanok, továbbá a közbeszerzési eljárásban jóhiszeműen, a Közbeszerzési törvény szabályait betartva adtuk be pályázatunkat, valamint tettük meg nyilatkozatainkat.

Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy az említett alaptalan támadás csak az ajánlatok 2005. október 5-én történt bontását követően – a KJK KERSZÖV Kft. ajánlati áránál lényegesen kedvezőbb – ajánlati árunk ismertté válása után kezdődött.

Az általa tett magas ajánlati ár alapján nyilvánvaló, hogy a KJK KERSZÖV Kft. tart piaci pozícióinak meggyengülésétől, ezért a fenti tények szándékos elferdítésével, cégünk rosszhiszeműként történő beállításával, valamint jogi és egyéb eszközökkel közvetlen és közvetett módon még a pályázatok érdemi elbírálása előtt nyomást kíván gyakorolni a bíráló testületre, valamint az ajánlatkérő Központi Szolgáltatási Főigazgatóságra.

Bejelentjük továbbá, hogy a fenti – jó hírnevünket sértő – állításai miatt per indítását fontolgatjuk a KJK KERSZÖV Kft. ellen.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés