Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vadonatúj Intel processzorok

Laptop

Vadonatúj Intel processzorok

Az Intel mostani, az utolsó egymagos Intel Xeon processzorok piacra dobására vonatkozó bejelentése a vállalati informatikai megoldások jelen korszakának lezárását, ugyanakkor a platformok és adottságok új generációjának kezdetét jelzi.

Ezzel egy időben az Intel bejelentette az Intel Xeon processzorok egy új, alacsony feszültségű sorozatát is, amellyel a cég két- vagy többmagos processzorokat tartalmazó vállalati platformok előállítására tér át.

A hatékonyabb energiafelhasználás jegyében az Intel a mai napon bemutatta Intel Xeon processzorainak alacsony feszültségű változatait. Többek között egy 64 bites Intel Xeon processzort, amely 3 GHz órajelen működik és fogyasztása 55 Watt. Szintén újdonság a 64 bites, 3,2 GHz órajelű Intel Xeon processzor, amelynek fogyasztása 90 Watt. Mindkét processzor kimondottan olyan rackbe szerelhető illetve pengeszerveres (blade) környezetekhez készült, ahol az energia-takarékosság elsődleges szempont.

Mindemellett az Intel bemutatott egy 64 bites, 2 MB L2 gyorsítótárral rendelkező, 3,8 GHz órajelen működő Intel Xeon processzort is. Ez kompatibilis a korábbi Intel Xeon processzor platformokkal és további energiatakarékosságot biztosít (Demand Based Switching által), valamint megnövelt teljesítményt és rugalmasságot tesz lehetővé a Hyper-Threading technológia, a DDR2-400 memória és PCI Express segítségével. Emellett az Intel bemutatott egy 2,8 GHz-es órajelen működő, 64 bites Intel Xeon processzort 2MB-os másodszintű gyorsítótárral elsősorban a kis és közepes vállalatok által használt szerverek számára.

A következő hetekben az Intel bemutatja első kétmagos Intel Xeon processzorát ˝Paxville˝ kódnéven. Az eredetileg 2006-ra tervezett Paxville mind a két-, mind pedig a többmagos processzorokra épülő szerverek számára nagyobb teljesítményt biztosít majd.

2006 elején az Intel egy másik szerver platformmal is előrukkol, amely a ˝Bensley˝ kódnévre hallgat. Ez a szerver platform egy ˝Dempsey˝ kódnevű kétmagos Intel Xeon processzort és egy kétmagra optimalizált ˝Blackford˝ kódnévvel ellátott lapkakészletet tartalmaz majd, ezen kívül olyan technológiákat, amelyek növelik a teljesítményt, a kezelhetőséget, megbízhatóságot és termelékenységet. Erre az időpontra az Intel már piacra dobja a kétmagos Intel Xeon processzorra épülő munkaállomás platformját, a ˝Glidewell˝-t is, amely szintén a Dempsey processzort tartalmazza, és egy új, munkaállomásokra optimalizált lapkakészletet, a ˝Greencreek˝-et.
Az Intel, a szerverek energia fogyasztásának csökkentésére irányuló erőfeszítéseit továbbra is elsődlegesnek tekinti. A cég, tervei szerint 2006-ban indítja útjára ˝Sossaman˝ kódnevű kétmagos processzorát, amely kifejezetten a gazdaságos energiafogyasztású megoldásokra koncentrál.

2006 második felében az Intel bemutatja a ˝Woodcrest˝-et, amely szintén az Intel Xeon kétmagos processzorra épül és 65 nanométeres csíkszélességgel gyártják. A cég energiatakarékos mikro-architektúráján alapuló Woodcrest rendkívüli teljesítményt és sokkal alacsonyabb energia felhasználást fog biztosítani.

Árak és elérhetőség
A 3,8 GHz-es, illetve a 2,8 GHz-es órajelen működő, 64 bites Intel Xeon processzor 2 MB-os L2 gyorsítótárral egyenként 851 és 198 dolláros áron kapható majd 1.000 darabos megrendelésnél. A alacsony feszültségű, 3 GHz órajelű 64 bites Intel Xeon processzor 519 dollárba kerül, 1.000 darabos mennyiséggel számolva. Végül, az alacsony feszültségű 2,8 GHz órajelű 64 bites Intel Xeon processzor szintén 1.000 darabos megrendelés esetén 487 dollárba kerül majd.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés