Connect with us

Hirdetés

technokrata

Panasonic Toughbook – bírja a kiképzést

Laptop

Panasonic Toughbook – bírja a kiképzést

A gyártó legutolsó, úgynevezett rugged notebook kategóriába tartozó hordozható számítógépe extrém környezeti hatások esetén is működőképes marad.

Az ipari, katonai, katasztrófa-elhárítási célú felhasználás területén az angol terminológiában rugged notebooknak hívott eszközök különös előnyt élveznek, a hagyományos társaikhoz képest magasabb áraik ellenére is. Ennek a családnak az egyik legújabb képviselőjét mutatta be nemrég a Panasonic: a Toughbook CF-51 úgy felel meg a fizikai ellenállóság igényének, hogy közben teljesítményére sem lehet panasz.

A magnézium ötvözetből készült ház egyrészt a súlycsökkentés jegyében, másrészt a fizikai behatásokkal szembeni védelem tekintetében jelent előrelépést a hagyományos noteszgépekhez képest. A gyártó garantálja, hogy egy 30 centiméterről való esést is kibír a készülék, ami nem tűnik soknak, de ha ugyanerről a magasságról egy hétköznapi hordozható számítógépet ejtenénk le, annak elektronikus alkatrészeiben, adattároló egységében bizonyára súlyos károk keletkeznének.

Kijelzője 15 colos képátlóval rendelkezik, melyen szokatlanul nagy, 1600×1200 pixeles felbontás megjelenítésére képes – igaz, ez nem játékok futtatására vagy DVD-filmek nézésére terveztetett. Processzor gyanánt egy 2 GHz-es Pentium M lapkát találunk a Toughbookban, mely mellé 512 MB-nyi SDRAM társul. Winchesterének kapacitása 80 GB, ám ami ennél érdekesebb, hogy speciális kialakítást kapott, aminek köszönhetően a mechanikus behatásokkal, vibrációkkal szemben sokkalta ellenállóbb, mint más notebookwinchesterek. Természetesen optikai meghajtóval (DVD/CD-RW) is ellátták.

Mivel Centrino alapokra épül a noteszgép, nem meglepő, hogy vezetékmentes internetezési lehetőséggel is ellátták: a Wi-Fi elérést biztosító modul a 802.11 szabvány a, b és g változatait egyaránt támogatja. Ezt egy gigabites Ethernet csatoló egészíti ki, azonban a Bluetooth-kapcsolatokat nem tudja kezelni. Két type II-es PC Card slottal és szintén két USB porttal rendelkezik. Az Egyesült Királyságban 1551 fontért lehet megvásárolni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés