Connect with us

technokrata

Logitech Harmony 525: olcsó és okos távirányító

Laptop

Logitech Harmony 525: olcsó és okos távirányító

A Logitech bejelentette, hogy Harmony univerzális távirányítóinak egyszerűségét és kényelmét hamarosan a vásárlók sokkal szélesebb köre is élvezheti majd.

A vállalat bemutatta új, gyorsan és egyszerűen programozható Logitech Harmony 525 távirányítóját, az első olyan tevékenység-alapú távvezérlőt, ami Európában 100 eurós ár alatt lesz kapható.


A Logitech Harmony tevékenység-alapú távirányítók napjainkra már széles körben elterjedtek a házimozi rajongók körében, és sokan használják őket azok közül is, akik otthoni szórakoztató elektronikai rendszereiket nagyfelbontású televízióval és digitális videó-felvevővel (DVR) egészítették ki. A rövid idő alatt beprogramozható és minden családtag számára egyszerűen használható Harmony távvezérlők rendíthetetlen népszerűsége a Logitech vállalatot Észak-Amerikában már az univerzális-távirányító piac legfontosabb szereplőjévé tette. Az ˝egygombos˝ vezérlést biztosító új Harmony 525 távirányító azoknak a felhasználóknak készült, akik a Harmony termékeket eddig túlságosan drágának ítélték.

Annak érdekében, hogy a Harmony 525 a felhasználók minél szélesebb körében tetszést arasson, a Logitech úgy tervezte meg új eszközét, hogy annak üzembe-helyezése egy rendkívül egyszerű és vizuális folyamat legyen. Egy közönséges számítógép használatával kevesebb, mint fél óra alatt végig lehet járni az internetes üzembe-helyezési procedúrát, és a Harmony távirányító máris tökéletesen eligazodik a felhasználók saját házimozi rendszerében. A beállítások végeztével a család bármely tagja egyetlen gombnyomással lejátszhat egy DVD-t, vagy felvehet egy TV műsort.

A Harmony 525 az első univerzális távirányító ebben az árkategóriában, ami minden gyártó minden eszközét kezelni tudja, beleértve a műholdvevőket, a digitális videórögzítőket és a nagyképernyős televíziókat. Mindezt a más gyártmányú univerzális távirányítóknál szokásos, hosszadalmas előprogramozás nélkül.

Az új távirányítón elhelyezett kijelző a tevékenységek egyszerű kiválasztásának központi helyéül szolgál, és itt érhetők el az összetettebb irányítási feladatok, valamint egy különösen hasznos súgó szolgáltatás is. A négy tevékenység-alapú nyomógomb bármelyikének megnyomásakor a távirányító több különböző parancsot továbbít a különböző készülékek felé, mindegyiket a megfelelő állapotba hozva a kiválasztott művelethez, például egy film lejátszásához. A kijelző használható arra is, hogy az eszközöknek külön-külön kisebb utasításokat küldjünk. A távvezérlő ˝súgó˝ gombja nagy segítségünkre lehet, ha a házimozi rendszer nem úgy reagál instrukcióinkra, ahogy azt elvárnánk tőle. A súgó gomb lenyomásakor egy sor rövid igen/nem kérdésre kell felelnünk házimozi rendszerünkkel kapcsolatban. Válaszaink alapján a távirányító el tudja küldeni azokat a parancsokat készülékeink felé, amitől azok visszaállnak működőképes állapotukba.

A Harmony 525 távirányító az első, ami a Logitech továbbfejlesztett vizuális üzembe-helyezési eljárását alkalmazza. Ez a szoftver hamarosan minden Harmony távirányító tartozéka lesz. A Harmony 525 beprogramozásához egy intuitív varázsló program segítségével kell lépésről lépésre megválaszolnunk a házimozi rendszerünkkel kapcsolatos egyszerű kérdéseket (például, milyen készülékeink vannak, és ezek hogyan csatlakoznak egymáshoz). Mindez köznapi nyelven, érthetetlen szakzsargon használata nélkül történik. A folyamat végén egy USB kapcsolaton keresztül az összes szükséges vezérlőkód letöltődik a Harmony adatbázisból.

Az Harmony 525 távirányító vékony, szögletes formáival, fényes fekete navigációs panelével, fémszínű gombjaival és krómozott kiemeléseivel elegáns kiegészítője lehet egy modern nappalinak. Az egyszerűsített gombkiosztás -, melyben a gyakran használt gombok mind a görgetőpanel mellet sorakoznak – jelentősen megkönnyíti a navigációt a műholdvevők és a televíziók menüiben.

A Harmony 520 univerzális távirányító először az Egyesült Államokban jelenik meg, még ebben a hónapban. Európában a teletext támogatással kibővített Harmony 525 távirányító ugyancsak ettől a hónaptól kezdve lesz megvásárolható, 19.000 forintos áron.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin